Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το Αγκάθι της Ακακίας»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:45

«Το Αγκάθι της Ακακίας», η θεατρική παράσταση που συγκίνησε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη χρονιά, έρχεται στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 9 μ.μ.


«Μπορεί κανείς να ξεχάσει και να καταπνίξει πολλές από τις αναμνήσεις του. Δεν μπορεί όμως να σβήσει ποτέ από τη μνήμη του τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας». Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η βίαιη πρακτική της κλειτοριδεκτομής βλέπει τα φώτα της θεατρικής σκηνής. Ο Ακρωτηριασμός των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (Α.Γ.Γ.Ο.), η επίσημη ονομασία που καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε., είναι μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού και της γυναίκας. Κάθε 11 δευτερόλεπτα, κάπου στον κόσμο, ένα κορίτσι ηλικίας 3-12 χρόνων κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο θα ακουστεί η κραυγή ενός παιδιού. Ο Φίλιππος και η Μαρίνα έστρεψαν «ευήκοον ους» στην κραυγή αυτή. Εσύ;
 «Τρεις φορές πονάει η αγάπη: μία όταν σε κόβουν, μία όταν παντρεύεσαι και μία όταν γεννάς».
Πριν την έναρξη της παράστασης η ομάδα ΣΥΝ-ΧΟΡΟ θα παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς της, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή, όταν υπάρχει δυνατή θέληση και ψυχή.
Ιδέα-Υλοποίηση: Φίλιππος Ζαρφειάδης. Ερμηνεία: Φίλιππος Ζαρφειάδης, Μαρίνα Παντελάκη.
Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Prosperus, Αθ. Διάκου 2. Τηλ. Κρατήσεων: 6946225169. Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (προπώληση), 8 ευρώ (μειωμένο για ομαδικά των 8 ατόμων και πάνω).