«Το αγκάθι της Ακακίας»

Παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2018 16:00

Μια θεατρική παράσταση για μια παράδοση που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό της κλειτοριδεκτομής, ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». «Το Αγκάθι της Ακακίας», που συγκίνησε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη χρονιά, είναι μία παράσταση που έθεσε στα φώτα της θεατρικής σκηνής την πρακτική της κλειτοριδεκτομής.

«Μπορεί κανείς να ξεχάσει και να καταπνίξει πολλές από τις αναμνήσεις του. Δεν μπορεί όμως να σβήσει ποτέ από τη μνήμη του τις εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας». Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο ένα κορίτσι ηλικίας 3-12 χρόνων κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί. Κάθε 11 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο θα ακουστεί η κραυγή ενός παιδιού. Ο Φίλιππος και η Μαρίνα έστρεψαν «ευήκοον ους» στην κραυγή αυτή. Εσύ;

Το έργο «Το Αγκάθι της Ακακίας» αποτελούνταν από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, η εξουσιαστική σχέση του άνδρα με τη γυναίκα, του ισχυρού με τον ανίσχυρο, συζητήθηκε από την πλευρά της δυτικής κουλτούρας. Δύο νέοι ηθοποιοί, ο Φίλιππος και η Μαρίνα, αναζήτησαν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο θέατρο. Εξερεύνησαν τα κλασικά κείμενα του δυτικού θεάτρου, μέχρι τη στιγμή που η Μαρίνα προτεινε μια παράξενη ιδέα... Στο δεύτερο μέρος του έργου, ιστορίες κοριτσιών, βασισμένες σε πραγματικές μαρτυρίες, δραματοποιήθηκαν στη σκηνή, με στόχο τον φωτισμό κάποιων πτυχών, που είναι άγνωστες ακόμα και σήμερα. Τα δύο αυτά μέρη του έργου, που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους μεταξύ τους, γεφυρώνονται μέσα από τη θεατρική πράξη, που είναι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη.

Πριν την έναρξη της παράστασης η ομάδα ΣΥΝ-ΧΟΡΟ παρουσιάστηκε δείγμα της δουλειάς της, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στη ζωή, όταν υπάρχει δυνατή θέληση και ψυχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass