Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο ΔΩΛ

Θα ακολουθήσουν ανάλογες συναυλίες και στα σχολεία

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 16:05

Συναυλία μουσικής δωματίου δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Μια συναυλία από μια… παρέα που τη συνδέει η πολύχρονη φιλία, η αγάπη της γι’ αυτό το είδος μουσικής και η διαρκής καλλιτεχνική συνεργασία. Στόχος της και στοίχημά της η δημιουργία ενός κοινού που να αγαπάει αυτό την καλή μουσική, για αυτό άλλωστε το εισιτήριο για τους μαθητές σχολείων και ωδείων ήταν μηδενικό. Προσανατολισμός επίσης των μελών του Συνόλου Μουσικής Δωματίου Καθηγητών του ΔΩΛ είναι να βγάλουν την κλασική μουσική έξω από το Ωδείο και να την επικοινωνήσουν στα παιδιά επισκεπτόμενοι σχολεία. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Νικόλαος Καλτσάς υπερτονίζει ότι θα σταθεί αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που άπτεται τη σχέση του Ωδείου και της πόλης. «Είμαστε σώμα και ψυχή μαζί με αυτές τις ομάδες των καλλιτεχνών και των δασκάλων και σ’ αυτή την κατεύθυνση βαδίζει το Ωδείο» δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος κ. Καλτσάς.

Οσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ΔΩΛ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα για δύο βιολιά, τσέλο και έγχορδα, έργο της εποχής μπαρόκ, που αποτελεί το ενδέκατο κοντσέρτο της συλλογής «L' estro armonico» του A. Vivaldi. Τον σολιστικό ρόλο του βιολιού ανέλαβαν οι Απόστολος Μητράς και Στέλλα Τσιαρδάκα και του τσέλου η Χαρούλα Σαφαρή. Η δεύτερη σύνθεση ανήκει στην κλασική περίοδο της μουσικής και συγκεκριμένα στον W. A. Mozart. Είναι γραμμένο σε ρε μείζονα και παρουσιάστηκε από τους Γιώργο Τσιαρδάκα (φλάουτο), Δημήτρη Καραμανώλη (βιολί), Γιώργο Σκίμπα (βιόλα) και Χαρούλα Σαφαρή (τσέλο). Η συναυλία ολοκληρώθηκε με μία σύνθεση του 20ού αιώνα και συγκεκριμένα το Νονέτο Αρ.2 του Βοημού συνθέτη Bohuslav Martinu. Το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Καθηγητών του ΔΩΛ αποτελούν οι Δημήτρης Καραμανώλης (βιολί), Γιώργος Σκίμπας (βιόλα), Χαρούλα Σαφαρή (τσέλο), Μιχάλης Ζαχαρτζής (κοντραμπάσσο), Γιώργος Τσιαρδάκας (φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο), Δημήτρης Χατζούλης (όμποε), Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη (φαγκότο) και Νέλλη Χολέβα (κόρνο), ενώ στη βραδιά συνέπραξαν και δύο μαθητές οι Κατερίνα Αλβίζου και Μανόλης Καραμανώλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass