«Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου»

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 15:01

Ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός με διαχρονικές συνθέσεις σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, είναι η συναυλία με τίτλο "Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», όπου θα συμπράξουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων με τον αξιόλογο ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα, σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου για την απελευθέρωση της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή (23 Οκτωβρίου 1944).

Συμμετέχουν επίσης, η Μαριάννα Ζάχου, ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε διδασκαλία Δημήτρη Καρβούνη.

Διευθύνει ο Γιώργος Μηνάς.

Προπώληση εισιτηρίων στο Ωδείο: ώρες 10.00 - 13.00.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, 8 ευρώ στην προπώληση.

Στις 2 Απριλίου του 1980, ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και το ταξίδι από νότα σε νότα αρχίζει...

Με αυτό το ταξίδι στη μουσική συνάντησε και συναντήθηκε με όλο τον κόσμο. Η ελληνική του μουσική δεν χρειάστηκε μετάφραση σε κανένα μέρος του πλανήτη. Τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο μεταφέρει παντού, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.

Πάντα όρθιος με στόχο τη μετάδοση για τον οικουμενικό ρόλο του λόγου και της ελληνικής μουσικής, όπως τον διδάχτηκε μέσα από τις κορυφαίες συνεργασίες του με συνθέτες και ποιητές που πλάθουν τη νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Όλα αυτά καθορίζουν τις επιλογές του, και από πολύ νωρίς στο ξεκίνημα της πορείας του ο Βασίλης Λέκκας σηματοδοτεί με την παρουσία του ένα καλλιτεχνικό κάδρο άλλου ήθους και ύφους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass