Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης διδάσκει ιστορία…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2018 15:09
Από αριστερά προς δεξιά: Κατερίνα Ανδρέου, Ρέττα Κουτσοκώστα και Αννα Καρυώτη Από αριστερά προς δεξιά: Κατερίνα Ανδρέου, Ρέττα Κουτσοκώστα και Αννα Καρυώτη

Σε ένα χώρο σύμβολο, ένα χώρο που αν αφουγκραστείς προσεκτικά θα ακούσεις τα τελευταία λόγια των αντιστασιακών λίγο πριν οδηγηθούν στον λόφο του Μεζούρλου για να εκτελεστούν από τους Ναζί, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση με τίτλο «Η Θεσσαλία στην Αντίσταση» που είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα γερμανικά στρατεύματα.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας κ. Γιάννης Μπέφας που μετέφερε τους χαιρετισμούς του αντιστασιακού Λάζαρου Αρσενίου για ενότητα. Ακολούθησε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Αννυ Ψάρρα που σημείωσε ότι ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης θα συναντηθεί σήμερα με τον Λάζαρο Αρσενίου, αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια στην προσπάθεια που κάνουν τα μέλη του να κρατούν το Μουσείο ανοιχτό, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής είπε στον Σύλλογο ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» και ευχήθηκε «Καλή δύναμη». Έπειτα το μέλος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Ανδρέου αναφερόμενη στο ιστορικό της απελευθέρωσης της Λάρισας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Φόρο τιμής αποτίουμε σήμερα σε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες από αυτόν εδώ τον χώρο: το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που στέκει εδώ όχι για να το επισκεπτόμαστε αλλά για να μας προστατεύει από τον χρόνο γιατί τον κρατά έγκλειστο, τον μεταφράζει σε χρόνο χειροπιαστό και μας εξοικειώνει μαζί του κρατώντας ζωντανό το σχήμα και ψηλά το μέγεθος της Εθνικής Αντίστασης», ακολούθησαν η σύμβουλος της β’ Διαμερισματικής Κοινότητας κ. Ρέττα Κουτσοκώστα και η φιλόλογος κ. Αννα Καρυώτη που ανάγνωσαν κείμενα από το βιβλίο του Λάζαρου Αρσενίου «Η Θεσσαλία στην Αντίσταση». Την εκδήλωση «έντυσαν» με τραγούδια της Αντίστασης οι Στάθης Σταμελόπουλος και Νίκος Χατζής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παπαγεωργίου, η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φωτεινή Καρυώτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα Νίκος Σκεντέρης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων Λάζαρος Χατζηαγγελάκης και πάρα πολύς κόσμος. Την εκδήλωση συντόνιζε η μουσειολόγος κ. Αννα Ιακωβίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass