Συναυλία μνήμης και τιμής…

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΩΛ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 15:05

Την απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής γιορτάζει αυτές τις μέρες η Λάρισα και η χθεσινή ημέρα, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης, δεν θα μπορούσε να εορταστεί καλύτερα παρά με ένα ξεχωριστό μουσικό γεγονός.

Στη σκηνή του κατάμεστου ΔΩΛ, λοιπόν, βρέθηκε ο ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας που συνέπραξε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μηνά. Ο Βασίλης Λέκκας μιλώντας στην «Ε» λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας σημείωσε χαρακτηριστικά «Ευχαριστώ πάρα πολύ για το κάλεσμα γι’ αυτή την επετειακή εκδήλωση από τη Φιλαρμονική και τη Χορωδία. Η συμμετοχή μου είναι για μένα ένα πολύ τιμητικό γεγονός. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα γεγονός που συμπίπτει με τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι, ένα πρόσωπο για μένα πολύ σημαντικό, θα ακουστούνε τραγούδια σε ένα ρεπερτόριο ευρύτερα των Ελλήνων συνθετών με την εναρμόνιση, την προσαρμογή που έχει γίνει εδώ στο σύνολο της ορχήστρας που αποτελείται λόγω Φιλαρμονικής από πολλά πνευστά. Είμαι πολύ ευτυχής που θα μοιραστώ το ρεπερτόριο αυτό επί σκηνής με το κοινό υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μηνά και τη μουσική διδασκαλία της χορωδίας Δημήτρη Καρβούνη. Συμμετέχουμε σε ένα γεγονός που λόγω των καιρών η μουσική μας είναι για να μας αφυπνίζει, όχι για να μας θυμίζει, αλλά για να διαβάζουμε το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε την ελληνική μουσική απ’ αυτούς τους συνθέτες και ποιητές γιατί ακουμπούσανε στην ιστορία, εξ ου και τα τραγούδια είναι διαχρονικά». Πριν την έναρξη της συναυλίας χαιρέτισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «το νόημα των ημερών αυτών συνοψίζεται σ’ αυτά που μου είπε σήμερα στις έξι η ώρα, όταν επισκέφθηκα έναν από τους αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης και που σήμερα είναι 104 ετών, τον Λάζαρο Αρσενίου, που μου είπε το εξής: ”Αποστόλη, να ξέρεις κάτι, η αντίσταση της Λάρισας ήταν παλλαϊκή, το 35 τοις εκατό ήταν στο οργανωμένο ΕΑΜ, από τους υπολοίπους το 90 τοις εκατό ήταν πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν αλλά αντιστέκονταν με όλα τους τα μέσα. Το μήνυμα που είναι για σήμερα είναι ένα και μοναδικό, να κάνεις την πόλη να είναι ενωμένη και να παλεύει για τους ίδιους στόχους”. …Η μάχη κατά του φασισμού είναι ξανά στο τραπέζι, επίκαιρη, δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια στις φωνές μίσους που ακούγονται σε όλη την Ευρώπη, που σηκώνουν τείχη και που ξαναμιλούν για εκείνες τις περιόδους με αγάπη… Το μήνυμα του Λάζαρου του Αρσενίου λοιπόν είναι και δικό μου μήνυμα». Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης η Μαριάννα Ζάχου, ο Αλέξανδρος Τσιωνάς και η Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου σε διδασκαλία Δημήτρη Καρβούνη. Διηύθυνε ο Γιώργος Μηνάς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πάνος Σάπκας, Απ. Σουρλαντζής, Γιώργος Ζαούτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Νίκος Καλτσάς, ο σύμβουλος δημάρχου Περικλής Καμάρης και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass