Πρεμιέρα σήμερα για τον Πινόκιο

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 16:06

Πρεμιέρα θα κάνει σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., η παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, με το έργο για παιδιά του Γάλλου Ζοέλ Πομερά «Πινόκιο» στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η παράσταση απευθύνεται σε μικρά και «μεγάλα» παιδιά αλλά και στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων, για οργανωμένες Σχολικές Παραστάσεις. Οι οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία θα ξεκινήσουν από μεθαύριο Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου και θα δίνονται πρωινές ώρες στις 10 π.μ. και στις 12 μ., από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Επίσης παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται τις Κυριακές στις 11 το πρωί. 

Το «Θεσσαλικό Θέατρο», με ευθύνη απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη μεταγραφή του «Πινόκιο» από τον σημαντικότερο σύγχρονο Γάλλο συγγραφέα Ζοέλ Πομερά. Ο συγγραφέας απευθύνεται με σεβασμό στα παιδιά της εποχής μας, που έχουν πλούσια εμπειρία σαν θεατές του κινηματογράφου και του θεάτρου και σχεδιάζει τον «Πινόκιό» του σαν μια «ιστορία ενηλικίωσης», μια ιστορία όπου «…ένα παιδί αποκτά συνείδηση των λόγων και των έργων του».

Το 2008, ο διεθνούς φήμης θεατράνθρωπος Ζοέλ Πομερά διασκευάζει ξανά την ιστορία του Πινόκιο, την τοποθετεί στη σύγχρονη πραγματικότητα και μετατρέπει το μαγικό παραμύθι σε μια ιστορία ενηλικίωσης, με όλες τις λύπες, τις χαρές και τους πειρασμούς που έχει.

Ο Πομερά μιλάει στα παιδιά με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσουν στην κοινωνία και για το πώς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν, κρατώντας πάντα ακέραιο τον χαρακτήρα τους.

Ο Πινόκιο, μέσα από μία περιπετειώδη διαδικασία, μετατρέπεται σε αληθινό άνθρωπο, ενηλικιώνεται, αποκτά δύναμη και ταυτότητα.

Το αριστούργημα του Ζοέλ Πομερά, σε μετάφραση Λουίζας Μητσάκου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Παιδική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου. Ο εξαιρετικός θίασος, αποτελούμενος κυρίως από ηθοποιούς της Θεσσαλίας, δουλεύει πάνω στην ιδέα του θεατρικού κώδικα της μάσκας και δημιουργεί την ατμόσφαιρα ενός ζωντανού κουκλοθεάτρου σε μία παράσταση υψηλής αισθητικής, με έντονη κίνηση, πρωτότυπη μουσική και ατμοσφαιρικά σκηνογραφικά τοπία.

Καλλιτεχνική διεύθυνση Θεσσαλικού Θεάτρου: Κυριακή Σπανού.

Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελλάς, Δημήτρης Μαμιός, Ελίνα Παπαθεοδώρου, Ηρακλής Τζαφέτας.

Παραστάσεις για το κοινό: Κυριακή 4, 11, 18 Νοεμβρίου. Ώρα παραστάσεων 11.00 π.μ.

 Εισιτήριο: 8 ευρώ γενική είσοδος. 5 ευρώ παιδικό.

Παραστάσεις για τα σχολεία Δευτέρα έως Παρασκευή. Ωρες: 10.00 π.μ., 12.00 μ., εισιτήριο 5 ευρώ.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2410-533.417, 6930-435.167 (κ. Αλέκα Τσινούλη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass