Σινέ-φεστιβάλ με οικολογική μόδα

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 16:06

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, στο πλαίσιο της συνεχούς παρουσίας του στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, διοργανώνει το 2ο Eco Fashion film Festival αύριο Πέμπτη 1, μεθαύριο Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι οικολογικές ανησυχίες της μόδας αποτυπώνονται στο λεγόμενο Κίνημα Ηθικής στη μόδα (Εthical Fashion Μovement), το οποίο προωθεί ρούχα από ανακυκλωμένα υλικά, ραμμένα σε φιλικά προς το περιβάλλον εργοστάσια, με ειδικές επιδείξεις μόδας και προσιτές τιμές.

Ο ακτιβισμός για την προστασία του περιβάλλοντος ως τρόπος εκδήλωσης οικολογικής συνείδησης στο χώρο της μόδας, περνάει το μήνυμα και στα ατελιέ πολλών σχεδιαστών και οίκων υψηλής ραπτικής. Εκτός από τα μικρά εργαστήρια μεγάλα ονόματα όπως η Levi΄s, η Gap και η Μarks and Spencer φτιάχνουν εσχάτως ρούχα με υλικά από οργανικές καλλιέργειες, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, στηρίζοντας κοινότητες εργαζομένων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, η συλλογή υψηλής ραπτικής της Linda Loudermilk καταχειροκροτήθηκε. Η σχεδιάστρια από το Λος Αντζελες έδειξε ρούχα φτιαγμένα από νήμα καλαμποκιού, μπαμπού, σόγιας και φυκιού.

 Τα παραπάνω αποτέλεσαν τα κίνητρα για τη διοργάνωση του 2ου fashion film festival το οποίο είναι αφιερωμένο στην οικολογία της μόδας, μέσα από προβολές ταινιών, εργαστήρια, συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις οικολογικών ρούχων, που αφορούν το μεγάλο θέμα των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση των προϊόντων της μόδας και των χρησιμοποιούμενων από αυτή υλικών.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου με ένα Halloween fashion party στον Πολυχώρο «Σευχέλλες».

 Από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο στη Λάρισα στο πλαίσιο του 2ου Eco fashion film festival, θα προβληθούν 40 ταινίες μικρού μήκους και 2 μεγάλου μήκους, με θέμα την οικολογία στη μόδα, θα γίνει εργαστήριο μεταποίησης ρούχων, εργαστήρια με θέμα «φορέσιμη τεχνολογία», «Business Growth for Successfull Fashion Professionals», «Sustainable Fashion and responsible Design», ανοιχτές συζητήσεις, παρουσίαση μόδας από οικολογικά υλικά και πολλές εκπλήξεις.

 Σχεδιαστές ρούχων και αξεσουάρ, καθώς και fashion bloggers θα βρίσκονται στη Λάρισα σε μια συζήτηση που θα αφορά το μέλλον της οικολογικής μόδας.

 Συγκεκριμένα, στη Λάρισα θα βρίσκονται ο σχεδιαστής κοσμημάτων Βασίλης Μόραλης, η σχεδιάστρια μόδας του brand AKK Concepts Κατερίνα Τσαντίλη, η blogger Nicky Stephans, οι υπεύθυνοι της σχολής Athens Fashion club-Fashion School Μαρία Βυτινίδου και Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Σοφία Βυζοβίτη με την ομάδα pret a plier και έκθεση με δημιουργίες origami, και επιπλέον οι δικές μας Gelasius, η Ελένη Ψύρρα, η Σέβη Νικολούλη, η Παρασκευή Μπασιούκα και η Ευαγγελία Ντάγκαλου.

Οι προβολές θα γίνουν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο Ξενοδοχείο Μετροπόλ και στον πολυχώρο «Σεϋχέλλες» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass