Έκθεση ζωγραφικής και ποιητική ανθολογία

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 16:10

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής της Σταματίας Καππέ και του Θεόδωρου Φουλούλη.

Στον χώρο της έκθεσης θα μπορεί να δει κανείς έργα με υποενότητες: «Τα έργα μου στα ημερολόγια της UNESCO Πειραιώς και νήσων από το 2007- έως το 2019» της Σταματίας Καππέ. Η κοσμοθεωρία στις ελαιογραφίες της Σταματίας Καππέ, έργα πιο πολλά μεγάλων διαστάσεων, λάδια σε μουσαμά, αποτυπώνουν και καλλιεργούν αξίες, αλλά και στάσεις ζωής, «Το παιδί με το κομμένο δέντρο», «Στο δρόμο για τις ελιές», κτλ. Έργα που μπήκαν στα ημερολόγια της UNESCO Πειραιώς και νήσων κάθε χρόνο από το 2007 έως και το 2019 και με την UNESCO και τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Μαρωνίτη, ταξίδεψαν σε πέντε Ηπείρους.

Πίνακες με τίτλο «Παλιά Λάρισα» του Θεόδωρου Φουλούλη. Έργα με ακρυλικά χρώματα στον καμβά ή στο ξύλο, διαφόρων διαστάσεων που αποτυπώνουν μια Λάρισα που έφυγε, σε μνήμες του παρελθόντος, «Το παλιό ρολόι στο φρούριο», η «Παλιά αγορά», τοπία και μέρη της Λάρισας που δεν βλέπει κανείς πια και που με φανταστική λεπτομέρεια αποτυπώνει στα έργα του ο Θεοδώρος Φουλούλης. Είναι ένα αντάμωμα δυο καλλιτεχνών, διαφορετικής τεχνοτροπίας, που με τα έργα τους προσδίδουν συναισθήματα στον θεατή αλλά και προβληματισμό.

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της ποιητικής ανθολογίας με τίτλο «Σατυρικά και άλλα». Το βιβλίο περιέχει ποιήματα της Δήμητρας Μπαρδάνη αλλά και της Σταματίας Καππέ. Η σατιρική ποίηση της Δήμητρας Μπαρδάνη, σε αυτό το βιβλίο όπως η ίδια τονίζει, είναι από καταστάσεις της ζωής, πηγές έμπνευσης που τις χάραξε στο χαρτί. Και οι δυο μαζί, με τη Σταματία Καππέ, θέλουν να μιλήσουν είτε γελώντας είτε δακρύζοντας στην ψυχή του αναγνώστη, χωρίς παρεξηγήσεις. Η έκθεση αλλά και η παρουσίαση του βιβλίου, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και νήσων και τον Γιάννη Μαρωνίτη. Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Για τους καλλιτέχνες Θεόδωρο Φουλούλη και Σταματία Καππέ θα μιλήσει η πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Δήμητρα Μπαρδάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass