«Αυλαία» με βραβεύσεις για το οίκο-φεστιβάλ μόδας

Παρουσιάστηκε δείγμα φορέματος κατασκευασμένο από γάλα

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 15:39

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε η τρίτη και τελευταία μέρα του eco fashion film festival, που ήταν η κυρίως οικολογική εκδήλωση και κατά την οποία δόθηκαν τα βραβεία στις ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ και είχαν ως θέμα τη μόδα.

Την έναρξη στην τελευταία μέρα του φεστιβάλ έκανε η ενδυματολόγος κ. Ελένη Ψύρρα, η οποία παραστατικά εξήγησε τα μυστικά του θεατρικού κοστουμιού και τον οικολογικό τρόπο βαφής αλλά και επιλογής των υφασμάτων.

Τη σκυτάλη πήραν οι Gelasius που παρουσίασαν «Vintage ιστορίες», ενώ αναφέρθηκαν στο πώς και πότε έγινε το vintage μια eco friendly επιλογή, μέσα από παρουσίαση ρούχων με αέρα άλλης εποχής ντυμένο με μουσική και εικόνες που ταξίδεψαν το κοινό.

Αμέσως μετά οι υπεύθυνοι της σχολής Athens Fashion School - Fashion Club, η σχεδιάστρια μόδας Μαρία Βυτινίδου και ο κλωστοϋφαντουργός μηχανικός και σχεδιαστής του Brand "MadFlax Sustainable Apparel" Ευάγγελος Δημητρακόπουλος με δύο workshops μίλησαν για το πώς θα φτάσουμε σε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο για νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο της οικολογικής μόδας και για κατασκευές ρούχων από εναλλακτικά υλικά. Παρουσίασαν δείγμα φορέματος κατασκευασμένο από γάλα και κάλεσαν το κοινό να το αγγίξει.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με συζήτηση με θέμα “Η τάση της οικολογίας στη μόδα μέσα από τα social media” όπου συμμετείχαν οι καλεσμένοι μαζί με την blogger Nicky Stephans και τη δημιουργό κοσμημάτων και blogger Κωνσταντίνα Τράντου. Τη συζήτηση συντόνισαν οι Άκυς Μητσούλης και Ολυμπία Καλαμπαλίκη.

Η ημερίδα έληξε με απονομή του πρώτου βραβείου στην ταινία SOUL LAND από τη Δανία του Meeto Grevsen και απονομή ειδικής διάκρισης στην ταινία BLACK BOXED του Μάνου Αντωνίου για το σενάριο, της Λαρισαίας δημιουργού Στίλβης Ψιλοπούλου. Το πρώτο βραβείο αντιστοιχούσε σε μια εικαστική δημιουργία της Έλλης Κυριαζή και η τιμητική διάκριση συνοδευόταν από δύο χειροποίητα κοσμήματα της Karolina Smejkalová από την εταιρεία Driftlove.

Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού με το κοινό για το 3ο ECO - Fashion Film Festival.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass