Πόντιοι φοιτητές «αναστάτωσαν» την πόλη

ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 15:00

Τι έκαναν 30 Πόντιοι στο κέντρο της Λάρισας; Μα χόρευαν και τραγουδούσαν καλώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους Λαρισαίους στο γλέντι που διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα «Ιστός».

Πόντιοι φοιτητές, μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το Ροδάφνον», βγήκαν στο κέντρο της πόλης με νταούλι, τουλούμ και λύρα (κεσμεντζέ) και πάνω απ’ όλα με καλή διάθεση, χόρεψαν και τραγούδησαν και προσκάλεσαν τους παρατυχόντες Λαρισαίους στο γλέντι τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χάρης Τερζόπουλος, μιλώντας στην «Ε» είπε: «Εχουμε μαζευτεί γύρω στα 30 παιδιά, έχουμε το ”κάλεσμα” όπως το λέμε εμείς για τον ετήσιο χορό μας που γίνεται στις 9 Νοεμβρίου. Όλα τα παιδιά έχουμε μεράκι και αγάπη για την παράδοση και πέρα από το γλέντι και τον χορό δείχνουμε το ήθος και την παράδοση του ποντιακού ελληνισμού. Επίσης μας βοήθησε πάρα πολύ το Παμποντιακό Φεστιβάλ που έγινε το περασμένο Σάββατο, όπου έγινε φανερό ότι οι Πόντιοι δεν είναι -όπως νομίζουν μερικοί- μόνο χοροί και γλέντια αλλά έχουμε πολιτισμό, ήθος, μακραίωνη παράδοση και ιστορία», φυσικά ρωτήσαμε τον πρόεδρο αν στο γλέντι θα πούνε και… ποντιακά ανέκδοτα για να μας απαντήσει «Τα ποντιακά ανέκδοτα ως γνωστόν τα βγάλαμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας… Μπορεί να πούμε και ανέκδοτα. Λίγο γέλιο δεν βλάπτει ποτέ», όταν σας λένε «κάτσε να σου πω ένα ποντιακό ανέκδοτο» πώς αντιδράτε, ρωτήσαμε τον Χάρη Τερζόπουλο, και αφοπλιστικά απάντησε «εμείς γελάμε γιατί το πιο πιθανό είναι να το ξέρουμε…». Πόντιος και μ’ έναν ομάτ, αθάνατη ποντιακή ψυχή!

 

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass