Εργαστήρι και συναυλία σήμερα στο ΔΩΛ

ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:43

Εργαστήριο Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού και συναυλία με το τρίο Kρον θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. στον χώρο της φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το τρίο Κρον αποτελείται από τον αυτοσχεδιαστή, σαξοφωνίστα, συνθέτη και λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης Jonas Labhart, τη βιολονίστρια, συνθέτη Laura Schuler και τον θεωρητικό καλλιτέχνη Berni Doessegger. Στο εργαστήρι θα συμμετάσχουν φοιτητές όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων.


Ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60, η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική άρχισε να είναι ένα τεράστιο πεδίο για ανακαλύψεις και πειράματα τόσο για τους συνθέτες όσο και για τους ερμηνευτές. Σήμερα κέρδισε επίσης μια θέση στο πρόγραμμα σπουδών πολλών μουσικών πανεπιστημίων, όχι μόνο ως έμπνευση για τους συνθέτες αλλά και για να ενισχύσει τις ικανότητες των παικτών μουσικών οργάνων στο παιχνίδι του συνόλου που έχει θετικό αντίκτυπο στην ερμηνεία σύνθετων έργων όλων των εποχών.
Επίσης, η Προχωρημένη Μουσική δίνει τη δυνατότητα σε άτομα διαφορετικού μουσικού υποβάθρου να δημιουργήσουν ένα κομμάτι μουσικής μαζί.
Ο στόχος της επίσκεψης των τριών αυτών μουσικών στο Ωδείο Λάρισας είναι να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν το αρχικό μίγμα της σύγχρονης μουσικής, της ηλεκτρονικής και της τζαζ και να ασκήσουν τη δημιουργική πράξη αυτοσχεδιασμού στο όργανό τους. Η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική όχι μόνο θα χαλαρώνει στα εντατικά προγράμματα εξάσκησής τους και τις πρόβες αλλά και θα ενισχύει την ικανότητά τους να αλληλεπιδρούν μουσικά σε ένα σύνολο, τη μουσική τους έκφραση και τη στυλιστική ευελιξία.
Η παρακολούθηση-συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass