Ο πολιτισμός, ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ INDONNATION ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 16:06

Δύο βραδιές διαφορετικές απ’ ό,τι έχει συνηθίσει το κοινό της θα χαρίσει στους Λαρισαίους αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή στις 8 μ.μ.

το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο του ΔΩΛ InDONNAtion. Η πολυβραβευμένη χορωδία σε μια συναυλία-φόρο τιμής στην Ελληνίδα ερμηνεύτρια… αλλάζει ρεπερτόριο! Εχουν περάσει λιγότερες από σαράντα μέρες από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας όπου κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών Beira Interior International Choir Competition and Festival και η InDONNAtion αφήνει για λίγο στην άκρη το κλασικό ρεπερτόριο και ερμηνεύει -σε διασκευή από τον Μιχάλη Σαπουντζή- τραγούδια σπουδαίων Ελληνίδων ερμηνευτριών όπως Αρβανιτάκη, Αρλέτας, Γαλάνη, Μούσχουρη και άλλων. Χθες με αφορμή τη συναυλία αυτή της InDONNAtion αλλά και τη μεγάλη επιτυχία της Πορτογαλίας δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «Οι επιτυχίες τους αποδεικνύουν πως αν πιστέψεις στο δυναμικό σου, αν σταθείς δίπλα του, θα απογειωθεί. Αποδεικνύουν επίσης, ότι ο πολιτισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας κι εν γένει της χώρας μας στον κόσμο. Περιμένουμε κι εμείς με αγωνία να απολαύσουμε την καινούρια τους δουλειά. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο αυτό που κάνουν. Χρειάζεται κόπο, χρόνο, πολλή αγάπη και μεράκι, αφοσίωση, προσήλωση. Έτσι γεννιούνται οι νέες ιδέες και η Indonnation έχει πολλές. Έφερε ένα νέο φρέσκο αέρα στη χορωδιακή μουσική. Είναι ένα παράδειγμα ομάδας, συνεργασίας μεταξύ τους και με άλλες ομάδες και καλλιτέχνες, συντονισμού, καινοτομίας, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου». Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΔΩΛ Νίκος Καλτσάς που τόνισε ότι «Η InDONNAtion είναι ένα κομμάτι χρυσού για το Δημοτικό Ωδείο. Η επιτυχία της Πορτογαλίας έρχεται να πιστοποιήσει για άλλη μια φορά το υψηλότατο επίπεδο της Χορωδίας κι εμείς από τη μεριά μας θα βοηθάμε όσο περνάει από το χέρι μας και σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε».

Ο διευθυντής του Ωδείου Απόστολος Αλεξίου τόνισε ότι «Το φωνητικό σύνολο InDONNAtion έχει δημιουργήθηκε το 2012 από τον Δημήτρη Κτιστάκη με υψηλές φιλοδοξίες από την αρχή, για αυτό μπήκαν εξ αρχής υψηλές προδιαγραφές για την επιλογή των μελών του συνόλου. Μετά από τρία χρόνια το εντάξαμε στο δυναμικό του Ωδείου. Στη συνέχεια ήρθαν και οι περισσότερες επιτυχίες στους διαγωνισμούς που συμμετείχε με αποκορύφωμα την κατάκτηση της υψηλότερης διάκρισης στην Πορτογαλία». Ακολούθησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χορωδίας Στεφανία Ματθαίου που ευχαρίστησε το Ωδείο, τον μαέστρο, τις χορογράφους Φαίη Σούκου και Ελένη Μάρκου, το Συμβούλιο και τις χορωδούς. Τελευταίος τον λόγο πήρε ο μαέστρος Δημήτρης Κτιστάκης που μεταξύ άλλων σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «Η InDONNAtion έχει εδραιώσει τη θέση της στον πανελλήνιο και παγκόσμιο χάρτη με τους διαγωνισμούς και τις συμμετοχές μας στο εξωτερικό. Μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα, να επιζητούμε την πρόκληση και να πειραματιζόμαστε με πράγματα που δεν έχει συνηθίσει το ευρύ χορωδιακό κοινό να ακούει. Ως γυναικεία χορωδία τιμούμε την Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ευελπιστούμε ότι παράγουμε πολιτιστικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Επόμενη πρόκλησή μας είναι η συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές μέρες μουσικής στη Γερμανία όπου μας έχουν καλέσει».

Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό και 5 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων. Προπώληση: Φουαγιέ του Δ.Ω.Λ. μέχρι σήμερα Παρασκευή και κατά τις ώρες από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 6 μ.μ. μέχρι 9 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass