«Όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε»

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΚΟΣΣΙΔΑ ΣΤΟN ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 16:00
Η Μάγδα Κοσσίδα Η Μάγδα Κοσσίδα

Μια διάλεξη με θέμα την αφηγηματική τέχνη «Όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε» θα πραγματοποιήσει η Μάγδα Κοσσίδα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 7:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτίριο - 2ος όροφος). Είσοδος ελεύθερη.

Η ροή του λόγου μοιάζει με εκείνη του νερού. Το νερό εισέρχεται στη γη, την ευδοκιμεί, την καθιστά γόνιμη. Ο λόγος εισέρχεται με τον ίδιο τρόπο στην κοινωνία. Χωρίς λόγο και νερό, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή.

Η διάλεξη απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να ανακαλύψουν και να προσεγγίσουν την πανάρχαια αφηγηματική τέχνη.

Η Μάγδα Κοσσίδα είναι αφηγήτρια που έζησε και εργάστηκε στην Γαλλία επί 30 χρόνια, δίνοντας παράλληλα τα τελευταία χρόνια παραστάσεις και στην Ελλάδα, όπου μετεγκαταστάθηκε από το 2016.

Αφηγείται στην Ελληνική και στη Γαλλική γλώσσα. Έχει μακρόχρονη και πλούσια εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ αφήγησης σε Γαλλία, Ελλάδα και Ελβετία.

Αφηγείται σε διάφορους χώρους όπως θέατρα, βιβλιοθήκες, σχολεία, μουσεία, νοσοκομεία, φυλακές, ιδρύματα, δρόμους, πλατείες και αλλού. Γεννήθηκε στην Πάτρα, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ιστορία και Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και στη Φιλοσοφική Αθηνών και ασχολήθηκε με την Ψυχοπαιδαγωγική εφαρμογή των παραμυθιών.

Τον Δεκέμβριο του 2014 δημιούργησε στην Ελλάδα το εργαστήρι σπουδών ΠΕΠΛΟ: «Πειραματικό εργαστήρι προφορικής λογοτεχνίας», εμπνευσμένο από το Φαρενάιτ 451 του Κέντρου προφορικής λογοτεχνίας της Γαλλίας, στο οποίο συμμετείχε για δέκα χρόνια, και που θέτει σαν κύριο στόχο, μέσω της προφορικοποίησης, τη διάδοση μεγάλων εμβληματικών λογοτεχνικών έργων στο ευρύ κοινό.

Η παράστασή της «Διγενής Ακρίτας» σημείωσε μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 19 Νοεμβρίου 2016 έως 8 Απριλίου 2017. Η ελληνική της καταγωγή και παιδεία τρέφει το έργο της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass