Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Οι μεγάλοι δημιουργοί αντέχουν στον χρόνο»

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 16:04

Πέρασαν 120 χρόνια από τη γέννηση του Γερμανού δημιουργού, σκηνοθέτη και ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ και παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ. Στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων παρουσίασαν μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ.

«Είναι μια εκδήλωση που στόχο έχει να μας μορφώσει, καθώς γίνεται σε μια εποχή που δεν διαβάζουμε παρά μόνο κοιτάζουμε τους τίτλους στο διαδίκτυο», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης, ενώ η εντεταλμένη σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε υποστήριξε ότι «ο Δήμος Λαρισαίων θέλει να προσφέρει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου καθώς θεωρεί ότι ο πολιτισμός είναι κυρίαρχο δικαίωμα των πολιτών».

Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Κολώνας και τη μουσική διεύθυνση είχε ο Δημήτρης Καρβούνης. Συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το μουσικό σύνολο “Ενωδεία” και η μεσόφωνος Αμαλία Σδρόλια. Θεατρικό αναλόγιο διάβασε η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου στο μονόπρακτο του Μπρεχτ «Η Εβραία» και οι Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Κολώνας διάβασαν ποιήματα του Μπρεχτ, ενώ η συνθέτρια Ράνια Τσοχατζή παρουσίασε τα δύο ποιήματα του Μπρεχτ που μελοποίησε σε απόδοση Θοδωρή Κανάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass