Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2018 16:14

Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο υπόγειο του ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου, όπου και εδράζεται η σχολή. Στην Ιερά ακολουθία μετείχαν τόσο οι δάσκαλοι, όσο και οι μαθητές της σχολής.

Ο οικείος Ποιμενάρχης στον λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη διατήρησης της εκκλησιαστικής μουσικής, γεγονός που αποτελεί ευθύνη της σχολής μιας και η βυζαντινή μουσική έχει τις ρίζες της στην ελληνική. Ακολούθως, τόνισε την αξία της εκκλησιαστικής μουσικής, καθώς εκείνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης μας. Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε είναι ο ρόλος του ιεροψάλτη στην ορθόδοξη λατρεία, ο οποίος οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού ενώπιον του Θεού να είναι σοβαρός, ώστε να εμπνέει την προσευχή των πιστών. Αφού ευχαρίστησε τους δασκάλους της σχολής για το έργο τους, προέτρεψε τους ανερχόμενους ψάλτες να μελετούνε διαρκώς, προκειμένου η μουσική να συνοδεύεται από καρδιακή προσευχή. Αφού ευχήθηκε προς όλους καλή προκοπή και πρόοδο, τον λόγο πήρε ο διευθυντής της σχολής κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του και τα λόγια καρδιάς που απηύθυνε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass