Αδελφοποίηση χορωδιών στην Κύπρο

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 19:00

Μέσα από ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μελών των χορωδιών της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδιών Κύπρου και της Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων, αποφασίστηκε η αδελφοποίηση των δύο χορωδιών, προκειμένου να ενισχύσουν και να διαιωνίσουν τους δεσμούς αυτούς, για τον λόγο αυτό η χορωδία ταξίδεψε στην Κύπρο.

Την πρώτη ημέρα η δημοτική χορωδία πήρε μέρος στην παρέλαση, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σειρά ως τιμητική, που διοργάνωσε ο Δήμος Λιβαδιών με την ευκαιρία έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, στην όποια πήραν μέρος εκτός από αυτή, η Δημοτική Χορωδία Λιβαδιών, τα χορευτικά, σύλλογοι, σχολεία κ.λ.π. Η παρέλαση κατέληξε στο μουσείο Kαλαμουργικής, όπου και συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την τελετή αδελφοποίησης των Χορωδιών. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν από τον Δήμο Λιβαδιών ο δήμαρχος κ. Μάριος Αρμένης, η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λιβαδιών κ. Φρόσω Αντωνίου, ο εκπρόσωπος της χορωδίας κ. Νικόλας Θεράποντος, και από τον Δήμο Φαρσάλων ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Χορωδίας κ. Γιάννης Μαλέτσικας.

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών και οι ομιλητές τόνισαν, ότι εκτός των άλλων, κοινός στόχος είναι η ανάδειξη, η διάδοση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνισμού, της μουσικής παράδοσης και της λαογραφίας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας και της πολιτιστικής ταυτότητας των ελλαδικού χώρου και του σύγχρονου ελληνισμού.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων ενθουσίασε τους θεατές που είχαν κατακλύσει την πλατεία. Τη χορωδία διεύθυνε ο Κωνσταντίνος Μάτης και στο πιάνο συνόδευε η Κατερίνα Ζαρογιάννου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη Δημοτική Χορωδία Λιβαδιών και έκλεισε με τα χορευτικά του Δήμου Λιβαδιών.

Την επόμενη ημέρα η δημοτική χορωδία παρακολούθησε, αλλά είχε και έκτακτη συμμετοχή με το τραγούδι « Της Αγάπης Αίματα» στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Ρέατρο Στροβόλου, τη μεγαλειώδη εκδήλωση της παγκύπριας Χορωδίας. Στην χορωδία αυτή συμμετείχαν διακόσια πενήντα άτομα (χορωδοί, μαέστροι, σολίστες) και τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Διοργανωτής δε και ψυχή αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, ήταν ο μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Λιβαδιών Νικόλας Θεράποντος.

Κατά την παραμονή στην Κύπρο ο Δήμος Λιβαδιών προγραμμάτισε επισκέψεις και ξεναγήσεις σε πολλά αξιοθέατα όπως: Τον Αχυρώνα στο Λιοπέτρι όπου δόθηκε η ομώνυμη φονική μάχη από μαχητές της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων, την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων Ρώσων Αγίων στα περίχωρα της Λευκωσίας, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Κύπρου κτισμένη από τον πολυεκατομμυριούχο Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, τη γυναικεία Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό Λευκωσίας κτίσμα του 5ου μ.χ. αιώνα, την ανδρική Μονή Παναγιά Μαχαιρά στο Τρόοδος κτίσμα του 1148 μ.χ. το συγκεκριμένο μέρος είναι ο τόπος θυσίας του μεγάλου αγωνιστή και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος σκοτώθηκε από τους Άγγλους στις 3/3/1958. Στον ομώνυμο ανδριάντα του ήρωα οι χορωδοί απέτισαν φόρο τιμής και στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος και ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Γιάννης Μαλέτσικας. Το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας του 15ου αιώνα, τον ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα κτίσμα του 890 μ.Χ., το οδόφραγμα της Δερύνειας από όπου «φαντάζει» η κατεχόμενη από τους Τούρκους και εγκαταλελειμμένη πόλη της Αμμοχώστου, την πόλη της Λεμεσού.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass