Φεστιβάλ σύγχρονης σύνθεσης στο ΔΩΛ

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 15:09

Ένας νέος ορίζοντας πρόκειται να ανοίξει στον χώρο της μουσικής στη Λάρισα από σήμερα Τετάρτη 12 έως την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου.
Η σύγχρονη σύνθεση, ένας τομέας που βρίσκεται ολοένα και περισσότερο επίκαιρος στα μουσικά δρώμενα των μεγάλων πολιτιστικών κέντρων του κόσμου, θα έχει την τιμητική της στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας.


Μια διοργάνωση που ξεπερνά τα όρια μιας ενδιαφέρουσας παρουσίασης και μας τοποθετεί στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα τραβώντας τα βλέμματα της διεθνούς μουσικής κοινότητας. Το φεστιβάλ Σύγχρονης Σύνθεσης outHEAR New Music Week αποτελεί πρωτοβουλία και όραμα του Λαρισαίου πιανίστα Χρήστου Λενούτσου. Τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας και υποστηρίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Γκρατς της Αυστρίας. Μουσικά πλαισιώνεται από το σημαντικότερο μουσικό σύνολο του κόσμου στο είδος, το κουαρτέτο της ορχήστρας Klangforum Wien.
Νέοι συνθέτες από όλο τον κόσμο επιλέχθηκαν μετά από διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η διοργάνωση του φεστιβάλ να έρθουν στη Λάρισα.
Θα ταξιδέψουν από τις πέντε ηπείρους για να παρουσιάσουν τα έργα τους, να διδαχτούν από τους διακεκριμένους καθηγητές των δύο Πανεπιστημίων, Clemens Gadenstaetter, Δημήτρη Παπαγεωργίου και Ορέστη Τουφεκτσή και να δουλέψουν σε ανοιχτές πρόβες με τους διεθνείς Klangforum Wien.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass