Ημερίδα για τις ψηφιακές δεξιότητες

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 16:03

Με ομιλητές που προέρχονταν απ’ όλη τη Θεσσαλία και το αμφιθέατρο του Διαχρονικού Μουσείου να γεμίζει από ενδιαφερόμενους διεξήχθη χθες το πρωί η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που είχε ως θέμα «Η διαχείριση της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και οι ψηφιακές δεξιότητες για τους επαγγελματίες του Μουσείου» που τη διοργάνωσαν η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει και του Συλλόγου ο Ιπποκράτης στη Λάρισα.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν ομιλίες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τους πολιτιστικούς οργανισμούς της Λάρισας και των Εφορειών Αρχαιοτήτων των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων σε θέματα όπως η χρήση των νέων τεχνολογιών, η διαχείριση της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μουσειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό της η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια που σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «αν και οι περισσότεροι πολίτες έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή πληροφόρηση των μουσείων παρ’ όλα αυτά δεν έχει μειωθεί η φυσική παρουσία στα μουσεία, ίσα-ίσα στα μουσεία που ακολουθούν τις καινούριες τεχνολογίες μεγαλώνει η επισκεψιμότητά τους». Ακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας που τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «Είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον της πατρίδας μας να εξυπηρετήσει με τα πιο σύγχρονα μέσα, δηλαδή τα ψηφιακά, τον στόχο της κοινωνικοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων».
Ο Λαρισαίος καθηγητής ΣΘΕΤ, επιστημονικός υπεύθυνος του έργου Mu.SA, επικεφαλής DAISSy, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δρ. Αχιλλέας Καμέας σημείωσε στην «Ε» ότι «Σκοπός του έργου Mu.SA είναι να καλύψει το χάσμα ανάμεσα στην τυπική εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, ένα χάσμα που έχει προκύψει εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης εισόδου των Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίας (ICT) στον χώρο των μουσείων και τη συνακόλουθη εμφάνιση νέων ειδικοτήτων». Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των ομιλητών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass