«Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο “Ελευθερία”»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:00

Περιοδική έκθεση με θέμα «Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο “Ελευθερία”» με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της «Ε» στον τομέα της ενημέρωσης, οργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία».

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από εφημερίδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, τον περιφερειακό, τοπικό αλλά και μαθητικό Τύπο. Τα πρωτότυπα αρχεία προέρχονται από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Ελευθερία και τις ιδιωτικές Συλλογές Ν. Παπαθεοδώρου και Αθ. Μπετχαβέ. Στη συγκέντρωση του υλικού συνέβαλαν τα ΓΑΚ από όλη την Ελλάδα και σχολεία της πόλης. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης, μηχανικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως παλαιά πιεστήρια, μηχανήματα και άλλα αντικείμενα από την εφημερίδα Ελευθερία και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη «Κων/νος Κούμας», καθώς και υλικό από τις αρχές του αιώνα μέχρι σύγχρονα ολογράμματα από τη διαδικασία της εκτύπωσης που θα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του επισκέπτη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη (οδός Γ. Γουργιώτη, πάροδος Φαρσάλων, έναντι του Παλαιού Κοιμητηρίου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass