Πρεμιέρα για «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 9.30 μ.μ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:15

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Παρασκευή και ώρα 9.30 μ.μ. στο Θέατρο του Μύλου το «Χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Νίκου Φώσκολου που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως θεατρική παράσταση από το Θεσσαλικό Θέατρο!

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κυριακή Σπανού σκηνοθετεί και προσαρμόζει θεατρικά ένα έργο - σταθμό στην κινηματογραφική ιστορία της Ελλάδας που ήταν υποψήφια για όσκαρ στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας. Η Κυριακή Σπανού μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ότι «Είναι η πρώτη παράσταση που κάνω στο Θεσσαλικό Θέατρο ως καλλιτεχνική διευθύντρια, αυτό προκαλεί αγωνία κι όχι τόσο η ίδια η παράσταση που νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά. Είναι μεγάλη η πρόκληση γιατί είναι όχι μόνο ένα εμβληματικό έργο για την περιοχή αλλά γιατί πάντα είναι πρόκληση να μεταφέρεις κάτι από τον κινηματογράφο στο θέατρο γιατί απαιτεί τη δημιουργία μιας άλλης καλλιτεχνικής γλώσσας». Συναντήσατε δυσκολίες να μεταφέρετε τα άλογα και τα ποτάμια, ρωτήσαμε την κ. Σπανού για να μας απαντήσει «Το θέατρο από την εποχή της αρχαίας τραγωδίας και του Σαίξπηρ έχει τη δική του γλώσσα να μεταφέρει τον ανοιχτό χώρο σε κλειστό. Είναι ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό έργο η θεατρική παράσταση σε σχέση με την ταινία. Γι’ αυτό πολλές φορές όταν με ρωτάνε ποιος κάνει τον Κούρκουλο, ποιος κάνει τον Βόγλη, απαντάω πως δεν μιμούμαστε ηθοποιούς, φτιάχνουμε ρόλους από την αρχή κι αυτό θα το εκτιμήσει ο κόσμος που έχει δει την ταινία, γιατί θα δει ένα άλλο καλλιτεχνικό έργο με τη γλώσσα τη θεατρική».

Το κείμενο αφηγείται δύο ιστορίες. Η πρώτη ιστορία είναι η δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα που πλήρωσε με τη ζωή του τις ιδέες του για διανομή της γης του θεσσαλικού κάμπου στους χωρικούς. Η δεύτερη είναι η ιστορία μιας οικογένειας τσιφλικάδων και της σύγκρουσης που ξεσπάει άγρια ανάμεσα στα δύο αδέλφια ακριβώς επειδή υποστηρίζουν διαφορετικές αξίες.

Παίζουν (αλφαβητικά): 

Θανάσης Ζέρβας, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρσέλα Λένα, Δημήτρης Μαμιός, Αλέξανδρος Μούκανος, Όμηρος Πουλάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass