«Αγια Νύχτα» στο ΔΩΛ

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 15:00

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας διοργανώνουν μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τίτλο «Άγια Νύχτα», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και το Ορχηστρικό Σύνολο, διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί το μεγαλειώδες «Gloria» του Antonio Vivaldi με solist τη Γιώτα Κοντού (soprano) και την Αμαλία Σδρόλια (mezzo soprano).

Το Gloria in D RV589 - Antonio Vivaldi (1678 - 1741) γράφτηκε το 1715 περίπου στη Βενετία για το Ospedale della Pieta, ένα ορφανοτροφείο θηλέων που φιλοξενούσε συνήθως τα νόθα κορίτσια των Βενετών ευγενών, στηριζόμενο στις χορηγίες τους. Το ίδρυμα ήταν ιδιαίτερα φημισμένο για τη μουσική εκπαίδευση που προσέφερε – ο Αντόνιο Βιβάλντι εργαζόταν εκεί για το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του ως ιερέας και μουσικοδιδάσκαλος. Πρόκειται για το πιο φημισμένο χορωδιακό έργο του συνθέτη- βασισμένο στον δοξολογικό ύμνο της Καθολικής Λειτουργίας, το κείμενο του οποίου μοιράστηκε από το συνθέτη σε 12 μέρη, για χορωδία και σολίστες. Το έργο παρέμενε θαμμένο ανάμεσα σε αναξιοποίητα και ανέκδοτα χειρόγραφα του συνθέτη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1939 σε μία διασκευή (περικεκομμένη) από τον Ιταλό μαέστρο Alfredo Casella, και με την ολοκληρωμένη του μορφή το 1957 στο 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής στη Νέα Υόρκη. Στο δεύτερο μέρος θα ταξιδέψουμε στον κόσμο, με τραγούδια και ύμνους της Θείας Γέννησης, μελωδίες λαμπερές, κατανυκτικές, που προαναγγέλλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της χριστιανοσύνης ζεσταίνοντας τις καρδιές των ανθρώπων.

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass