«Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα»

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 16:23

Το πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα» συνεχίζεται και για το 2019 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει στο πρόγραμμα για δεύτερη χρονιά με τη Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Η Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και δημιουργήθηκε με σκοπό τη δημιουργία μιας σταθερής ομάδας παιδιών που θα επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη, απογεύματα Σαββάτου, παίρνοντας μέρος στις δράσεις του Δικτύου.

Από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε συναντήσεις: δύο τον Οκτώβριο με θέμα τους Λογοτεχνικούς τόπους, δύο τον Νοέμβριο με θέμα την Κίνηση και μία τον Ιανουάριο με θέμα “Ξεκινήματα”. Το πρόγραμμα συνεχίζεται τους επόμενους μήνες ως εξής: Ιανουάριος: Ξεκινήματα, Φεβρουάριος: 100 χρόνια από την ίδρυση του Bauhaus Μάρτιος: 50 χρόνια από την προσσελήνωση του ανθρώπου Απρίλιος: Υφαίνοντας και ράβοντας τα υφάσματα και οι ιστορίες Μάιος: Τα τείχη.

Κάθε μήνα, οι βιβλιοθήκες του ΔΕΒ συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα hashtag #exoumethema και #forEBEr.

Υλοποίηση εργαστηρίων: Δήμητρα Αγιάννη, καθηγήτρια – φιλόλογος. Συντονίστρια: Χριστίνα Παπαδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος. Σχεδιασμός και υπεύθυνη προγράμματος: Ειρήνη Βοκοτοπούλου, κοινωνιολόγος – ειδική σε θέματα ανάγνωσης και σχεδιάστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας - Παιδικό τμήμα, «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-671.173, e-mail:edimovivlio@hotmail.gr Ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass