«Μια γάτα από εφημερίδες» στο Λαογραφικό

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 15:26

«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας δημοσιογράφος που δούλευε σε μια σπουδαία εφημερίδα. Όταν δούλευε, είχε μαζί του πάντα μια άσπρη χνουδωτή γατούλα.

Από τις πολλές ώρες που ήταν εκεί η γατούλα είχε γίνει πλέον εφημεριδένια. Ο δημοσιογράφος την αγαπούσε πολύ, την πρόσεχε, την τάιζε και την ονόμασε Ελευθερία. Μια μέρα όμως η γάτα το ’σκασε…».

Πού πήγε; Πήγε στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και έγινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια Γάτα από εφημερίδες». Τα παιδάκια από το νηπιαγωγείο της Ρόζυς Γιαννακάκη άκουσαν το παραμύθι της και αποφάσισαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους του Μουσείου να τη βρουν. Στην προσπάθειά τους αυτή βοηθήθηκαν από τις πληροφορίες που πήραν κατά την ξενάγησή τους στην περιοδική έκθεση «Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Στη συνέχεια, οι μικροί επισκέπτες οδηγήθηκαν στο εργαστήριο του Μουσείου και ανέλαβαν δράση. Δημιούργησαν ο καθένας από μια αφίσα με την εφημεριδένια γάτα, τύπωσαν το όνομά της με κόκκινα γράμματα με σκοπό να την αναζητήσουν και έξω από το Μουσείο μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους.

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υλοποιείται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο για μαθητές Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης. Σκοπός του να βοηθήσουν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται στην αναζήτηση της εφημεριδένιας γάτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass