«Οι Στοιχειωμένοι» του Δ. Μαραμή στο ΔΩΛ

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 17:41

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση παρουσιάζεται η συναυλιακή εκδοχή της λαϊκής όπερας «Οι Στοιχειωμένοι» του Δημήτρη Μαραμή, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.


Ο Δημήτρης Μαραμής μετά την τεράστια επιτυχία του Ερωτόκριτου, που συνέθεσε για την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, παρουσιάζει το νέο του έργο ύστερα από ανάθεση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Συνεχίζοντας τη δημιουργική του πορεία, ο συνθέτης αντλεί έμπνευση για μια ακόμη φορά, από την ελληνική γραμματεία και πιο συγκεκριμένα από τη δημοτική ποίηση, για το καινούριο του μουσικοθεατρικό έργο, με έντονα το βαλκανικό παραδοσιακό στοιχείο μέσα στη μουσική του γλώσσα.
«Οι Στοιχειωμένοι» είναι μια τριλογία που βασίζεται στις δημοτικές παραλογές «Το γιοφύρι της Άρτας», «Του νεκρού αδελφού», καθώς και στο πρωτότυπο έργο «Το στοιχειό της Χάρμαινας», εμπνευσμένο από έναν παλιό θρύλο της Ρούμελης, σε ποίηση του Σωτήρη Τριβιζά, που ακολουθεί πιστά την τεχνοτροπία των δημοτικών τραγουδιών.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Προπώληση από τη Δευτέρα 21 έως την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου από 11 π.μ. - 1μ.μ. και από Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από 11 π.μ.-1 μ.μ. και από 6-8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass