Έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2019 15:22

Ο Δήμος Φαρσάλων, από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, διοργανώνουν από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2019 το 2ο Διεθνές Συνέδριο Φαρσάλων με θέμα:

«Ο Ομηρικός Αχιλλέας: διαχρονικές αντανακλάσεις στην τέχνη και τη γραμματεία». Το συνέδριο θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, όπου πενήντα τρεις εισηγητές θα παρουσιάσουν τεκμηριωμένες τις εισηγήσεις τους.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του 1ου ορόφου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων από 4 έως 17 Φεβρουαρίου 2019, περιοδεύουσα έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, από το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά».

 Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Οι περιοδεύουσες εκθέσεις του Μουσείου σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ασία και Αφρική, φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται σε σημαντικά αρχαιολογικά και τεχνολογικά μουσεία, πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες, όπως ρομποτική, υπολογιστική (computing), ατμοκίνηση, αεριοπροώθηση, αυτοκίνηση, αυτόματη πλοήγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός, τηλεπικοινωνίες, κρυπτογράφηση, γεωδαισία, χαρτογράφηση, αστρονομία, μετρητικά όργανα, αυτόματα, αξιοποίηση υδραυλικής και αιολικής ενέργειας, εφαρμογές ιμαντοκίνησης, οδοντοκίνησης και αλυσοκίνηση, κ.ά. και αποδεικνύει με απόλυτη εγκυρότητα και αξιοπιστία το γεγονός ότι πολλές επιστήμες και τεχνικές, που μοιάζουν σημερινές ή τουλάχιστον της νεωτερικής εποχής, γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.

 Η έκθεση απευθύνεται στο κοινό του Δήμου αλλά και στη σχολική κοινότητα. Ήδη έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας εκπαίδευσης οργανωμένες επισκέψεις των μαθητών στην έκθεση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό:

Τις ημέρες του συνεδρίου, ήτοι:

Πέμπτη 7/2 20:15 Εγκαίνια - Ξενάγηση

Παρασκευή 8/2 (10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00)

Σάββατο 9/2 (10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00)

Αλλά και τις Κυριακές: 10 και 17 Φεβρουαρίου ( 11:00 – 13:30)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass