Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για 11η χρονιά

ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 16:02
Η φωτογραφία είναι από την περσινή τελευταία μέρα του Φεστιβάλ Η φωτογραφία είναι από την περσινή τελευταία μέρα του Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα πραγματοποιηθεί για 11η χρονιά στη Λάρισα από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «artfools» από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ έχει τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Υλοποιείται από 15μελή οργανωτική επιτροπή ενώ πλαισιώνεται από 30 και πλέον νέους εθελοντές.

 Στην 10ετή πορεία του είχε την τιμή να φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του Κινηματογράφου όπως τον Ροβήρο Μανθούλη, τον Νίκο Κούνδουρο, Παντελή Βούλγαρη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Νίκο Περάκη, Κώστα Καπάκα, αλλά και νεότερους σκηνοθέτες όπως ο Αλ. Αβρανάς, Γιάννης Οικονομίδης, Σύλλας Τζουμέρκας κ.ά.

 Εξάλλου 30 και πλέον σκηνοθέτες μικρού μήκους φιλοξενούνται κάθε χρόνο οι οποίοι παρακολουθούν τις προβολές του διαγωνιστικού τμήματος.

 Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας εστιάζει περισσότερο στο Διεθνή χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό το κεντρικό του αφιέρωμα είναι στον ρουμάνικο κινηματογράφο με προβολές αξιόλογων ταινιών από βραβευμένους Ρουμάνους σκηνοθέτες. Συνεργάζεται με το Bucharest Short Film Festival μέλη και βραβευμένοι σκηνοθέτες του οποίου θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.

 Ο διεθνής χαρακτήρας του φεστιβάλ θα προβληθεί και μέσα από τις ταινίες του Γ. Λάνθιμου, στον οποίο το φεστιβάλ θα κάνει ειδικό αφιέρωμα ενώ συνεργάτες και ηθοποιοί από τις ταινίες του θα φιλοξενηθούν και θα μιλήσουν από τη δική τους σκοπιά για τη συνεργασία τους μαζί του. Ο κριτικός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Νότης Φόρσος και η κ. Δέσποινα Τριανταφυλλίδου πτυχιούχος του τμήματος κινηματογράφου του ΑΠΘ και υποψήφια Διδάκτωρ του ίδιου τμήματος θα αναφερθούν στο έργο του Γ. Λάνθιμου γενικότερα, ενώ θα προβληθεί η ταινία «Lobster» Αστακός.

 Στην ενότητα Έλληνες Κινηματογραφιστές θα προβληθεί το βραβευμένο στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Μαραγκού «Ολο γελούσε» ενώ από τη νέα γενιά Ελλήνων σκηνοθετών θα φιλοξενηθεί ο σκηνοθέτης Αγγελος Φραντζής. Και οι δύο θα συνομιλήσουν με το κοινό για το έργο τους.

Τέλος ένα ειδικό αφιέρωμα θα γίνει με τον τίτλο «Το Σινεμά προβάλλει την έρευνα και την τεχνολογία» κατά το οποίο θα προβληθούν σχετικές ταινίες Α’ προβολής. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και εθνικούς πόρους.

 Στο διαγωνιστικό θα προβληθούν 100 Διεθνείς ταινίες μικρού μήκους και 30 ελληνικές. Ειδικό αφιέρωμα στους Γάλλους μικρομηκάδες όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας στο οποίο θα προβληθούν γαλλικές ταινίες μικρού μήκους.

 Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημαντική είναι η έκθεση του Σάκη Παπαγιάννη TROIAN WOMEN - ΩΔΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ η οποία θα μεταφερθεί στη Λάρισα μετά την ομώνυμη έκθεση στο ΄Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καθώς και έκθεση των χειροποίητων αφισών του Μεμά Τουλιάτου.

Παράλληλες δράσεις, εργαστήρια και master class θα διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον πολυχώρο «Σεϋχέλλες».

 Οι προβολές που είναι ελεύθερες για το κοινό θα γίνονται σε τρεις αίθουσες, τον Κινηματογράφο Victoria, το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

 Το Φεστιβάλ κλείνει με την τελετή Λήξης που αποτελεί κυριολεκτικά την κορυφαία εκδήλωση με πλήθος κόσμου και επίσημων προσκεκλημένων.

Όλες οι δράσεις και το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα υπάρχουν στο επίσημο site του φεστιβάλ iffl.gr και στη σελίδα του fb International film festival of Larissa.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass