Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάστηκε «Το Δώρημα Καρδιάς»

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΓΑΛΕΡΙΔΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 16:08

Εγκαινιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα παρουσία πολύ κόσμου η έκθεση «Αντώνης Γαλερίδης. Δώρημα Καρδιάς».

Η έκθεση αποτελείται από επιλεχθείσες παλαιές και σπάνιες φωτογραφίες της Λάρισας και του νομού της (Τύρναβος, Ελασσόνα, Αγιά, Φάρσαλα) από το πλούσιο αρχείο του Αντώνη Γαλερίδη. Στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης εκτίθενται περισσότερες από εκατό φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος (40 x 60 εκ.), ασπρόμαυρες και χρωμολιθόγραφες, οι οποίες ταξιδεύουν τους επισκέπτες εκατό και πλέον χρόνια πίσω, σε μια πόλη ονειρική και σε περιοχές τόσο κοντινές, αλλά και τόσο άγνωστες σήμερα. Οι επισκέπτες της έκθεσης από την ομορφιά και το αίσθημα καλαισθησίας των κατασκευαστών της εποχής εκείνης να οικοδομήσουν κτίρια τα οποία διεγείρουν την όραση και προτρέπουν να σταματήσεις και να τα περιεργασθείς.

Πρόκειται για μια έκθεση η οποία αναδεικνύει τη γοητεία της προπολεμικής Λάρισας, πριν οι σεισμοί και οι βομβαρδισμοί την βανδαλίσουν. Αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και την ευγενική χορηγία της ΔΕΥΑΛ.

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος-λεύκωμα, 80 περίπου σελίδων, ο οποίος περιλαμβάνει τις παλαιότερες και σπανιότερες φωτογραφίες της συλλογής του αξέχαστου Αντώνη Γαλερίδη και θα διατίθεται από το πωλητήριο του Μουσείου.

Gallery άρθρου