Σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Λαογραφικό

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2019 16:04

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 3ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στον χώρο του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

H επιμόρφωση συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, τη Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης και το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας ΠΕ Λάρισας- ΟΚΑΝΑ. Πραγματοποιήθηκε δε, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Π. και Δ. Θεσσαλίας. Απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με σκοπό να αξιοποιήσουν τα ερεθίσματα που θα λάβουν, βιώνοντας τη μουσειακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δημιουργική έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και να τα χρησιμοποιήσουν κατάλληλα στην εκπαίδευση για την πρόληψη. Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικό μέρος αλλά και βιωματικό. Αρχικά έγινε εισαγωγή για τη Δημιουργική Γραφή από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου και για το αντικείμενο της περιοδικής έκθεσης από τη διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού. Το Μουσείο στήριξε τα σεμινάρια υλικοτεχνικά με κατάλογο της έκθεσης και άλλο σχετικό υλικό.

Στο σεμινάριο δίδαξαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ: Κώστας Λαμπρούλης, σκηνοθέτης- σεναριογράφος, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής το Εργαστήρι Ζωής, Δέσποινα Μήτσιου, φιλόλογος-εκπαιδεύτρια στο Εργαστήρι Ζωής, Αλέξανδρος Ζαμάνης, κοινωνιολόγος- Εγκληματολόγος- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εκπαιδευτής στο Εργαστήρι Ζωής.

Παράλληλα το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης « Ο Τύπος στον 20ό αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», οργάνωσε και υλοποιεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2018-19 δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα: Μαθαίνουμε για την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»… του Τύπου και Μια γάτα από εφημερίδες.

Τα προγράμματα είναι ευέλικτα, σχεδιασμένα ώστε να απευθύνονται σε σχολικές ομάδες όλων των τάξεων, προσαρμοσμένα στο ηλικιακό και γνωστικό επίπεδο είτε της Α’/βάθμιας είτε της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass