Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναλαμβάνεται το αφιέρωμα στον Μ. Ελευθερίου

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2019 16:04

Μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του αφιερώματος στον ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου στις 24 Ιανουαρίου του 2019, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και η Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής θα επαναλάβουν την συναυλία αύριο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ.

Ο Μάνος Ελευθερίου, που τον περασμένο Ιούλιο πέρασε στο Πάνθεον των Μεγάλων της ελληνικής μουσικής, σφράγισε με την πένα του την τελευταία πεντηκονταετία του ελληνικού τραγουδιού. Έγραψε πάνω από 400 τραγούδια και συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

 «Παραπονεμένα λόγια», «Η μαρκίζα», «Το τρένο φεύγει στις 8», «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», «Μαλαματένια λόγια» είναι μερικά από τα αριστουργήματά του που θ’ ακουστούν την ώρα της συναυλίας. Η «Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής του ΔΩΛ ιδρύθηκε το 2013 και έχει παρουσιάσει αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του ελληνικού τραγουδιού. (Απόστολος Καλδάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Βίρβος κ.ά.). Το 2016 εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες και τον Ιούνιο του 2018 έδωσε δύο άκρως επιτυχημένες συναυλίες στην πόλη Ανάπα της νότιας Ρωσίας.

Την ορχήστρα αποτελούν οι:

Κώστας Ταμβακάς (μπουζούκι, μαντολίνο), Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι, μαντολίνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα), Πέτρος Παππάς (φλάουτο), Γιώργος Αγγελάκης (ακορντεόν), Αστέριος Τσέτσιλας (βιολί, μπαγλαμάς), Νάνσυ Χατζή (κοντραμπάσο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Αλέξανδρος Τσιωνάς (τραγούδι), Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι).

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται κάθε πρωί μεταξύ 10 π.μ. και 1 μ.μ. στην είσοδο του Ωδείου.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ