Τρανή Αποκριά με Πετρολούκα Χαλκιά

ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 16:38

Eναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, τον βιρτουόζο του βιολιού Πετρολούκα Χαλκιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Λαρισαίοι το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς 9 Μαρτίου, στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Μαζί του θα είναι ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές της παραδοσιακής μουσικής ο Αντώνης Κυρίτσης.


Αναλυτικά: Κάθε χρόνο, την περίοδο των απόκρεω, ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, θα προσδώσει και φέτος έντονο παραδοσιακό χρώμα στις Αποκριές στη Λάρισα σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (9 Μαρτίου), «μπουλούκια» καρναβαλιστών ξεκινώντας από τις γειτονιές της πόλης, θα διασχίσουν το εμπορικό κέντρο συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στα πρότυπα παλιότερων λαϊκών εθίμων συμβάλλοντας στη νέα αντίληψη του εορτασμού της Αποκριάς στη Λάρισα. Νωρίτερα, ομάδα κρουστών θα αποτελέσει τη δυναμική έναρξη των δρώμενων που θα ακολουθήσουν. Το δρώμενο θα ολοκληρωθεί στην Κεντρική πλατεία με τη συναυλία ενός από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, του βιρτουόζου του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά. Έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του παραδοσιακού τραγουδιού και την επταμελή κομπανία του, θα μας μυήσει στην αυθεντική δημοτική μουσική μας παράδοση.
Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων, το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με μουσική και χορό στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα προσφερθούν κρασί και λουκάνικα. Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass