«Οστά» συναισθημάτων του Γ. Θεοχάρη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2019 22:09

Το βιβλίο του Γιώργου Χ. Θεοχάρη «Πλησμονή οστών» παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Ο ποιητής κ. Κώστας Λάνταβος και ο συγγραφέας κ. Θωμάς Ψύρρας, παρουσίασαν την ποιητική συλλογή του που φέρει τον συγκεκριμένο τίτλο καθώς όπως ανάφερε και ο ίδιος, ποίημα το ποίημα αρμολογείται ο σκελετός της συλλογής από οστά συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων, πικρής, τραυματικής μνήμης, αγάπης τρυφερής.


Ο κ. Λάνταβος πέρα από την απαγγελία ποιημάτων της συλλογής, μίλησε και για τον Γιώργο Θεοχάρη χαρακτηρίζοντάς τον ποιητή της υπομονής, της εργατικότητας, της μεγάλης υπευθυνότητας. «Ο Θεοχάρης, τέκνο της πολύπαθης Ελλάδας και άνθρωπος με πλούσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι ποιητής κυρίως ανθρωποκεντρικός, ως προς τη θεματολογία του και όταν κρίνει εξόχως λυρικός στην αισθητική του. Ο Θεοχάρης συχνά μου δίνει την εντύπωση ότι δημιουργεί από το τίποτα, αλλά προφανώς αυτό το τίποτα για τα πολλά μάτια για τον ποιητή είναι το Παν» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Ψύρρας παρουσίασε τη συλλογή που αποτελείται από 77 ποιήματα, δομημένα σε δύο ενότητες, ενώ για την ποίηση του Γιώργου Θεοχάρη υπογράμμισε μεταξύ άλλων «Το ποιητικό κυνηγέσιο στο οποίο επιδίδεται δεν αφορά μόνο την παραγωγή του ποιήματος, εξυπηρετεί ένα βαθύτερο σκοπό. Είναι ποίηση «στρατευμένη» δηλαδή στοχευμένη, χρηστική για τον καθ’ ημέραν βίον μας».
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass