Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ατζέντα της ημέρας

ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2019 15:00

Ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα αξιόλογες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Λάρισα. Το μενού περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές εκδηλώσεις. Ειδικότερα λοιπόν σήμερα θα πραγματοποιηθούν:


ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα σε τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Αντί αντιτίμου εισιτηρίου το κοινό προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη μακρόχρονη ιστορία της, συμμετέχει αφιλοκερδώς προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια του Φεστιβάλ. Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι σε γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, που έμειναν στην ιστορία, όπως «Μία πόλη μαγική» , Abba Cold, A taste of Demis Roussos, La vita e Bella, Η χρυσή εποχή του ΄70, Σαββόπουλος - Ρυθμοί και Μελωδίες, Κάπου στα ΄50 με ΄60, Χατζιδακικά, με μαέστρο τον κ. Γιώργο Μήνα.
ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»
Ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος επισκέπτεται τη Λάρισα, για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα «Η Κυρία που λυπάται» σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 57). Θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης και ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Άγγελος Πετρουλάκης. Ο καταξιωμένος συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, έπειτα από απουσία χρόνων, επιστρέφει στα γνώριμα εδάφη του μυθιστορήματος. Συντροφιά με την Κυρία που λυπάται που συνδυάζει στοιχεία από το σύγχρονο ψυχολογικό θρίλερ και την αχαλίνωτη μαύρη κωμωδία με τον αισθησιασμό και το μυστήριο ενός παραδοσιακού pulp fiction ταξιδεύει στον Βόλο και τη Λάρισα έχοντας στις αποσκευές του ένα βιβλίο που κλείνει το μάτι στις θεωρίες συνωμοσίας και ρίχνει ένα διεισδυτικό όσο και συμπονετικό βλέμμα σ’ έναν κόσμο που αρνείται πεισματικά ν’ αναγνωρίσει το είδωλό του στον καθρέφτη.
ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Το Κλου» παρουσιάζουν το βιβλίο «Πιστοποιητικό ζωής», της Μάρης Ιωάν. Τσαμακίδου - Παπαποστόλου, στις 7 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Μαλάκου Δήμητρα (εκπαιδευτικός), για το βιβλίο θα μιλήσει η Παπαποστόλου Αγαθή (εκπαιδευτικός), ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν η Φιλίππου Ιωάννα (οικονομολόγος, καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και η Τσιτσώνη Όλγα Δήμητρα (ασκούμενη δικηγόρος).