Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Μαρία Πολυδούρη» στη Λάρισα

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 16:06

Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή» παρουσιάζει την παράσταση «Μαρία Πολυδούρη» αύριο Παρασκευή στις 9.15 μ.μ., μεθαύριο Σάββατο στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας

Στο έργο «Μαρία Πολυδούρη» οι ήρωες ζουν την εποχή τους, κρίνουν αμείλικτα την κοινωνία τους και εκτοξεύουν τη σκέψη τους στην αναπηρία και την ανεπάρκεια που έχει αυτή η κοινωνία να συνομιλήσει με το ποιητικό τους όραμα για τον κόσμο.

Η «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» είναι ένα έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’ αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι ώριμη μέσα στη μοναδική παιδικότητά της. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει.

Είναι μια παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, την κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της γενιάς της…

Το έργο έχει γράψει η γνωστή ποιήτρια και φιλόλογος Βιβή Κοψιδά-Βρεττού. Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης. Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη η Φωτεινή Φιλοσόφου.

Κώστας Καρυωτάκης ο Νίκος Γιάννακας

Αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης.

Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου καθημερινά 10 π.μ.-2 μ.μ. και 6 μ.μ.-9 μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2410.534.313.