Άρωμα Μικράς Ασίας

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 15:17

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 8:30 μ.μ., ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στη Μ. Ασία με το παραδοσιακό συγκρότημα «ΜΕΓΙΑΧΑΒΑ» Θεσσαλονίκης και άλλους εξαίρετους μουσικούς.

Στη διάρκεια της παράστασης με τίτλο «Τα μύρια της Ανατολής και τα μεταξωτά της, και τα χαλιά τα ατίμητα τα μυριοπλουμιστά της» θα αναβιώσουν στιγμιότυπα από τη ζωή των Ελλήνων στην Καππαδοκία, τον Πόντο και την Σμύρνη.

Καππαδοκία: Χώρα αγίων. Χαρακτηριστικός ο τρόπος που χορεύουν οι κάτοικοί της, κάνοντας με τα δάκτυλα το σχήμα του σταυρού. Το θρησκευτικό συναίσθημα διαφαίνεται σε κάθε φάση της καθημερινής τους ζωής.

Πόντος: Ένα από τα κορυφαία γεγονότα της ζωής των Ποντίων ήταν ο γάμος. Στους Έλληνες του Πόντου πιο διαδεδομένος ήταν ο όρος «χαρά», που υπογράμμιζε το χαρμόσυνο αυτό γεγονός.

Σμύρνη: Η κοινωνική διαστρωμάτωση, οι χοροί, τα τραγούδια, οι βεγγέρες, αλλά και τα καφέ-αμάν. Συνήθειες και συμπεριφορές των Ελλήνων της Σμύρνης που αποκάλυπταν το κοινωνικό τους επίπεδο.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass