«Μας κάνετε να αγαπάμε περισσότερο αυτόν τον τόπο»

ΤΟΝΙΣΕ Ο Π. ΣΑΠΚΑΣ ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 16:00

«Ο Παντελής Βούλγαρης μιλώντας για την τελευταία ταινία του ”Το τελευταίο σημείωμα” είχε πει: “Αν μπορούσα να δώσω, εγώ, ένα τελευταίο σημείωμα, θα ήταν, να αγαπάμε αυτόν τον τόπο”. Κύριε Βούλγαρη, οι ταινίες σας το καταφέρνουν αυτό.

Μας κάνουν να αγαπάμε περισσότερο και βαθύτερα αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστούμε» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας αναφερόμενος σε έναν από τους σπουδαιότερους Ελληνες σκηνοθέτες λίγο πριν τον καλέσει στη σκηνή του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου για να τον βραβεύσει για τη συνολική του προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τον ελληνικό πολιτισμό. Ο κ. Σάπκας ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «Δεν είμαι ειδικός. Θα ήθελα όμως, ως θεατής και πολίτης αυτής της χώρας, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Βούλγαρη για τον κινηματογράφο του, όχι γιατί είναι πολυβραβευμένος σε Ελλάδα κι εξωτερικό, αλλά γιατί ο κινηματογράφος του Παντελή Βούλγαρη βασίζεται στον άνθρωπο. Άλλωστε κι ο ίδιος έχει πει, πως το ωραιότερο τοπίο είναι το ανθρώπινο πρόσωπο. Ο κινηματογράφος του Παντελή Βούλγαρη βασίζεται στον άνθρωπο για να αναδείξει το ιστορικό γεγονός. Μιλάει για τους ανθρώπους και τις πολιτικές επιλογές τους, αλλά και για τη δύναμή τους, για την ανάγκη τους να αγαπήσουν, να ερωτευτούν, να ζήσουν. …Ο Παντελής Βούλγαρης αναζητά το ανθρώπινο πρόσωπο μιας χώρας που ζει κατάσταση αναταραχής. Ανέκαθεν. Από καταβολής της. Για πάντα. Είναι η μοίρα της. Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστούμε αυτή τη μοίρα. Ο Παντελής Βούλγαρης μιλώντας για την τελευταία ταινία του ”Το τελευταίο σημείωμα” είχε πει: “Αν μπορούσα να δώσω, εγώ, ένα τελευταίο σημείωμα, θα ήταν, να αγαπάμε αυτόν τον τόπο”. Κύριε Βούλγαρη, οι ταινίες σας το καταφέρνουν αυτό. Μας κάνουν να αγαπάμε περισσότερο και βαθύτερα αυτόν τον τόπο. Σας ευχαριστούμε». Ο Παντελής Βούλγαρης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και συγκινημένος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Κινηματογραφική Λέσχη, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, για την τιμή που του έκαναν. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Τα πέτρινα χρόνια».

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα το «5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας.

Στις 6 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία «Τετάρτη 4.45»του Αλέξη Αλεξίου που σάρωσε τα βραβεία 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού ρόλου για τον πρωταγωνιστή Στέλιο Μάινα, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Μουσικής, Σκηνογραφίας, Ήχου και Ειδικά Εφέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass