Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδηλώσεις μνήμης από τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ» ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 16:01

Ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας, το χρονικό διάστημα από 19 έως 24 Απριλίου θα φιλοξενήσει το χορευτικό συγκρότημα «Federico Angelica» από την πόλη Αβιάνο της Ιταλίας.

Η σχέση του Συνδέσμου και του συγκροτήματος «Federico Angelica Danzerini di Aviano» ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, στις 24 Μαΐου του 1979, όταν ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στην περιοχή της Λάρισας, με θύματα μέλη – χορευτές του Ιταλικού χορευτικού συλλόγου. Η ανταπόκριση των Σαμαριναίων και ειδικότερα του τότε προέδρου του Συνδέσμου κ. Νίκου Κοντογιάννη ήταν συγκινητική. Συμμετείχαν σε αιμοδοσία, προσέφεραν ρούχα και τρόφιμα, και συμπαραστάθηκαν στους τραυματίες. Η συνεισφορά αυτή έως σήμερα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο της πόλης του Aviano. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση 40 ετών από το γεγονός αυτό, θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα το ιταλικό χορευτικό συγκρότημα. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης του Aviano Illario de Marco Zompit, ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση αδελφοποίησης στον Δήμο Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων ο Δήμος Λαρισαίων και ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» συνδιοργανώνουν τις εξής εκδηλώσεις:

Παρασκευή 19 Απριλίου Πινακοθήκη Λάρισας στις 8 μ.μ.

Επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην περιοχή της Λάρισας τον Μάιο του 1979, με θύματα μέλη χορευτές του ιταλικού χορευτικού «Federico Angelica».

Σάββατο 20 Απριλίου:

4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Αστέριος Καντώνιας» Κεντρική πλατεία Λάρισας

7:30 μ.μ. Παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

8:30 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετέχουν το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, το ιταλικό συγκρότημα «Federico Angelica» και τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας.

Μ. Δεύτερα 22 Απριλίου:

Στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Ερυθρού Σταυρού και της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας.