Ταξίδεψαν στη «Λεωφόρο Βυσσινί» του Νίκου Καλτσά

Παρουσιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη το βιβλίο του με χρονογραφήματα για τη Λάρισα του χθες του σήμερα και του αύριο

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 22:28

Δομές της πόλης, οράματα, στόχοι και επιθυμίες «παρελάζουν» μέσα από το βιβλίο του Νίκου Καλτσά με τίτλο «Λεωφόρος Βυσσινί» που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ο Νίκος Καλτσάς, που συνδυάζει τις ιδιότητες του προέδρου του ΔΩΛ, του ζωγράφου, του ποιητή και του αρχιτέκτονα, έκανε ένα ακόμη βήμα με όχημα την τέχνη. Μέσα από το βιβλίο του που προλόγισε και ο ίδιος χθες, παρουσιάζει την οπτική της πόλης όπως τη βίωσε ως ενεργός πολίτης που περνά με ευθύνη μπροστά και συμβάλλει στην καθημερινή ροή και στον παλμό της. 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι ο Νίκος Καλτσάς είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος με βαθιά κοινωνική αντίληψη για τα πράγματα. «Ο Νίκος Καλτσάς, με τον οποίο είχα τη χαρά να συνεργαστώ και ως αντιδήμαρχος αλλά και ως πρόεδρος του ΔΩΛ, ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που βάζουν πλώρη να παρεμβαίνουν στην κοινωνία με στόχο να την αλλάξουν. Τη νύχτα ξενυχτάει για να ζωγραφίζει και να γράφει και τη μέρα αγωνίζεται για να αλλάξει την καθημερινότητα της πόλης».

Το βιβλίο του Νίκου Καλτσά που αποτελεί ένα σύντομο και γλαφυρό αφήγημα για τη Λάρισα, με αφορμή την πολύβουη και διάσημη, υποθετική Λεωφόρο Βυσσινί παρουσίασε η Εύη Καλούδη.

«Το νέο βιβλίο του Νίκου Καλτσά περιέχει μια σειρά από χρονογραφήματα. Σε αυτά περιγράφονται με εύθυμο τρόπο, άλλοτε παιγνιώδη ή και με ειρωνική διάθεση, ποικίλα κοινωνικά, πολιτιστικά ή και πολιτικά θέματα. Ο γραπτός του λόγος, λιτός και προσιτός, ξεναγεί τον αναγνώστη σε μέρη γνώριμα για τον ίδιο και μας προσκαλεί να δούμε την πόλη μέσα από τη δική του θωριά. Ο συγγραφέας Νίκος Καλτσάς προσπαθεί να δώσει σάρκα και οστά στις σκέψεις του μέσα από μια σειρά σαράντα δύο μικρών κειμένων. Αναπολεί με νοσταλγία τα παιδικά του χρόνια, τη δασκάλα και τους φίλους, τη γειτονιά και την αλάνα. Ζει στο τώρα σαν κάτοικος της πόλης, επιτυχημένος επαγγελματίας, πρόεδρος του ωδείου, πολιτικός και καλλιτέχνης. Σαν ζωγράφος δίνει στα όνειρά του χρώμα, σαν πεζογράφος ζωγραφίζει με λέξεις το παρελθόν, το παρόν αλλά και την προσδοκία του για ένα καλύτερο αύριο» επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Καλούδη. Κείμενα του βιβλίου διάβασε ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, οι αντιδήμαρχοι κ. Αννυ Ψάρρα - Περίφανου, Αλ. Μπατζανούλης, Δ. Δεληγιάννης, Γ. Σούλτης, Γ. Ζαούτσος, η πρόεδρος του ΚΠ ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Π. Καμάρης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass