Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύσημα Αλ. Κωστάλα σε χορωδία Συκουρίου

Στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι *Συγχαρητήρια από Κ. Κολλάτο

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 16:18

Εν μέσω επιδοκιμασιών από πλευράς του κόσμου για τη σχολική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου Λάρισας, έριξε την αυλαία της η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Με τον γνωστό καλλιτεχνικό αφηγητή και παρουσιαστή του κλασικού θεάτρου και μουσικής κ. Αλέξη Κωστάλα, να συγχαίρει τους μαθητές για την άψογη-επαγγελματική εμφάνιση, τόσο για την αρμονία της σχολικής χορωδίας όσο και για την πειθαρχία της εκτέλεσης και του συντονισμού του μαέστρου με τους μικρούς μαθητές, καθώς και με τον διάσημο μαέστρο Νίκο Ευθυμιάδη, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της ομαδικής προσπάθειας από κοινού να δίνουν το «πράσινο φως» για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Μέρος της συλλογής του Μίκη Θεοδωράκη «40 Τραγούδια για Παιδάκια και Παιδιά» αποτέλεσε το ρεπερτόριο των τραγουδιών που επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου κ. Βάσω Κουγιάννη καθώς- σε σχετικά μικρό διάστημα- αξιοποιήθηκαν στο μέγιστο βαθμό τόσο οι ώρες της μουσικής παιδείας στο σχολείο, όσο και ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου.

Γονείς και εκπαιδευτικοί -αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών- σε αγαστή συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Δημ.Τσουρέλη, με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με τις ευγενικές χορηγίες των κ. Γ.Αργυρίου και Κ. Πράπα, κατάφεραν να δώσουν στους μικρούς μαθητές του σχολείου όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να παρουσιάσουν μια πραγματικά εξαιρετική μουσική πανδαισία η οποία άφησε ενθουσιασμένο το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε η από κοινού παρουσίαση με το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Άργους της σύνθεσης του Θεόδωρου Αντωνίου «ΣΤ’ΑΛΟΓΑ».

Η σχολική χορωδία του Δημ. Σχολείου Συκουρίου αποτελεί μια προσπάθεια της τοπικής σχολικής κοινότητας τους τελευταίους 12 μήνες και έχει ανεβάσει τον Ιούνιο του 2018 με επιτυχία το μιούζικαλ (οπερέτα ) « Η Μαγική φλογέρα».

Αξιοσημείωτα ήταν επίσης τα χειροκροτήματα σε όλα τα άλλα διαγωνιζόμενα σχολεία της βραδιάς, μα ιδιαίτερα στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λάρισας οι οποίοι έδωσαν ένα τρανταχτό μάθημα ζωής σε όλους τους παρευρεθέντες με τη συγκλονιστική εμφάνισή τους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, οι οποίοι αποτελούσαν τη σχολική χορωδία, η οποία διακρίθηκε στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, όπου συμμετείχαν 150 χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χορωδία απέσπασε το βραβείο συμμετοχής για το Διεθνές Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Νόβισαντ της Σερβίας στις 11 Μαΐου 2019.

Σε δήλωσή του ο κ. Κολλάτος σημειώνει: «Η σημαντική δουλειά, το μεράκι και το ταλέντο όλων των μελών της Χορωδίας πρόσφεραν απλόχερα μία βραδιά με πολύ καλή ελληνική μουσική.

Μας συγκινήσατε και μας ενθουσιάσατε με τη δουλειά σας και με το ταλέντο σας. Αποδείξατε ότι η Χορωδία αποτελεί πλέον ένα σταθερό πολιτιστικό φορέα του τόπου μας και μας κάνετε περήφανους. Συγχαρητήρια!

Ως δημοτική αρχή στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων θα είμαστε δίπλα σας και στο πλευρό σας να στηρίξουμε την προσπάθειά σας».

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα