Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ελαμψε» στην Ισπανία το Λύκειο Ελληνίδων

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΠΑΛΜΑ ΝΤΕ ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 15:06

Σε ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως φεστιβάλ στο είδος του, στο διεθνές φεστιβάλ της Πάλμα ντε Μαγιόρκα (Palma de Mallorca World Folk Festival) συμμετείχε το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας. Το φεστιβάλ γινόταν κάθε χρόνο για είκοσι πέντε συνεχόμενα έτη μέχρι το 2011, οπότε και διεξήχθη για τελευταία όμως χρονιά λόγω της οικονομικής κρίσης. Φέτος, μετά από 8 χρόνια διακοπής, ο θεσμός επανήλθε με την παλιά του αίγλη και με τη συμμετοχή 18 χωρών από όλο τον κόσμο.


Αυτή την πανηγυρική χρονιά γιόρτασαν οι Ισπανοί με λαμπρότητα και ενθουσιασμό την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Εκεί βρέθηκε και το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας προσκαλεσμένο ανάμεσα στις καλύτερες χορευτικές ομάδες παραδοσιακού χορού από όλο τον κόσμο. Κάθε ομάδα που συμμετείχε ελέγχθηκε με πολύ αυστηρά κριτήρια για την ιστορία της, τη δράση της και τη δυναμική της. Η παρουσία του Λυκείου στη Μαγιόρκα ήταν εντυπωσιακή, όπως εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Palma de Mallorca εκθειάζοντας την παρουσία του Λυκείου των Ελληνίδων και εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τις ελληνικές φορεσιές.
Ο δάσκαλος του Λυκείου των Ελληνίδων κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης προετοίμασε ένα πρόγραμμα με έντονο δυναμισμό, με εναλλαγές στο μουσικό και χορευτικό μέρος, το οποίο τα μέλη της χορευτικής ομάδας εκπροσώπησης του Λυκείου απέδωσαν με αρτιότητα και μεγαλοπρέπεια. Οι χορευτές και οι χορεύτριες ανέδειξαν τις επιβλητικές φορεσιές από την ιματιοθήκη του Λυκείου των Ελληνίδων με τα πλούσια κοσμήματα που τις κοσμούν προβάλλοντας τον πλουραλισμό και την αισθητική της ελληνικής ενδυμασίας.
Το Λύκειο των Ελληνίδων για άλλη μια φορά συμμετείχε σε μία παγκόσμια πολιτιστική συνάντηση κύρους προβάλλοντας τις αρχές και τις παραδόσεις μας, την πόλη της Λάρισας και τη χώρα μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

Gallery άρθρου