Ο «Ντάνος» κέρδισε και στη Λάρισα!

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ TOY SURVIVOR ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 22:01

Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου παρουσιάστηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε μια εκδήλωση με πολλά κοινωνικά μηνύματα που διοργάνωσε η Εκδοτική Αθηνών και το περιοδικό «Wish».

Για το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Ντάνος μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου» μίλησαν η χρυσή Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος και προλόγισε η εκδότρια κ. Χριστιάνα Χριστοπούλου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συνδέεται φιλικά με τον Γιώργο Αγγελόπουλο και σκιαγραφώντας το προφίλ του σημείωσε μεταξύ άλλων «Σε δύσκολες στιγμές δεν παραδόθηκε αλλά πάλεψε. Έκανε άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά. Επιβίωσε με τιμιότητα. Η παρουσία του έδωσε νόημα στο παιχνίδι και το παιχνίδι στη ζωή του. Απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Απευθυνόμενος στους εφήβους που παρευρίσκονταν στην παρουσίαση, τους συνέστησε να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να παλεύουν για αυτούς και να θυμούνται ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά κατακτάται. «Ό,τι έργο κάνουμε πρέπει να το κάνουμε καλά» κατέληξε.

Η ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά ανέφερε ότι διαβάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου συνειδητοποίησε ότι το όνειρο και η πραγματικότητα, παρότι μπορεί να φαίνονται μακρινά, πολλές φορές μπορούν και να είναι πολύ κοντά όταν μπορείς να φέρεις τη ζωή σου στα μέτρα σου. «Το βιβλίο είναι μια ανθρώπινη ιστορία και αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κάποιος γιατί θα βρει πολλά κοινά για να ταυτιστεί. Τελικά η ζωή του Ντάνου δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Πολύζος μίλησε τόσο για τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στο Survivor, όσο και για το βιβλίο του τονίζοντας ότι το να γράψει ή να αφηγηθεί κάποιος την αυτοβιογραφία του και να μοιραστεί με τον κόσμο άγνωστες πτυχές του εαυτού του, σημαντικά γεγονότα της ζωής του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για όσα βίωσε, τα δύσκολα χρόνια που πέρασε και τα μαθήματα που πήρε στο μέχρι τώρα ταξίδι του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σκοπός του, είπε, είναι να επικοινωνήσει με τον κόσμο και να δώσει κίνητρο σε ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσα από τις εμπειρίες τους.

Για τα κοινωνικά μηνύματα του βιβλίου μίλησε ο εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιος Ντούγκας ο οποίος αναφέρθηκε και στις εκστρατείες κατά του bullying και της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τις οποίες στηρίζει ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο τελευταίος μιλώντας για το βιβλίο του σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσωπική αφήγηση με γεγονότα της ζωής του, υπογραμμίζοντας «Σε αυτό το βιβλίο καταθέτω, μέσα από τις ιστορίες που ακολουθούν, τους δικούς μου αγώνες και απώλειες. Το βιβλίο αυτό είναι μια μεγάλη απόφαση για μένα. Αφηγήθηκα στην Αυγή Σαββίδου πράγματα που δεν γνώριζαν ούτε οι φίλοι μου. Για μένα ήταν λυτρωτικό και επαναπροσδιορισμός. Σκοπός μου είναι να βγουν κάποια μηνύματα. Το να πέσεις και να ξανασηκωθείς συμβαίνει συνέχεια και σε όλους. Το αν θα μείνεις ή αν θα μείνεις κάτω είναι στο χέρι σου» σημείωσε. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του και φωτογραφήθηκε με το κοινό.

 

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass