Αυλαία με αφιέρωμα στο θέατρο…

ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ANIMUS»

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 15:00

«Το θέατρο, ως πολιτισμικό φαινόμενο, αφορά όλους μας. Πέρα από τον ψυχαγωγικό του ρόλο, δημιουργεί πρότυπα, προβληματίζει, δημιουργεί ερεθίσματα και αναδεικνύει αξίες για μια κοινωνία» ανέφερε προλογίζοντας τη δεύτερη μέρα του διήμερου φεστιβάλ του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ντίνος Κόκκινος, που ήταν αφιερωμένη στην τέχνη του θεάτρου.

Ο κ. Κόκκινος ακολούθως έδωσε τη σκυτάλη στον Λαρισαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Βαγγέλη Κολώνα που έκανε μία ιστορική αναφορά στο θέατρο, από τις απαρχές του μέχρι τις μέρες μας, για να εισαγάγει τους παρευρεθέντες στη συζήτηση περί θεάτρου από τους κ.κ. Κυριακή Σπανού, Κερασία Σαμαρά, Ανδρέα Στάικο και Κωνσταντίνο Τζούμα.

Πρώτη ομιλήτρια στη στρογγυλή τράπεζα ήταν η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Σπανού που ανάμεσα σε άλλα σημείωσε «Το Θεσσαλικό Θέατρο είναι αυτό που κάθε θέατρο ονειρεύεται. Να είναι σημείο αναφοράς ακόμα και για τους μη θεατρόφιλους. Γιατί το μέγεθος της πόλης ευνοεί τη μικρή κουβεντούλα «χθες πήγα στο θεσσαλικό... είδα αυτό...», «πώς ήταν, σου άρεσε... κλπ, κλπ» και απλώνεται η δράση του στην πόλη και είναι κομμάτι της ζωής τους. Το Θεσσαλικό Θέατρο είναι μετά την ΑΕΛ ο δεύτερος σε αναγνωρισιμότητα θεσμός της Λάρισας. Γιατί πράγματι δεν πρόκειται μόνο για τη σκηνή αλλά και για την πόλη…». Ακολούθησε η κ. Κερασία Σαμαρά που μίλησε για το έργο «Αδεια ποδηλάτου» που πρωταγωνιστεί, αναφέρθηκε στη δύσκολη μα και ηδονική τέχνη του θεάτρου και στον ενδιάμεσο μεταξύ του θεατή και του θεατρικού συγγραφέα που δεν είναι άλλος από τον ηθοποιό. Επόμενος ομιλητής ήταν ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «…Νομίζω ότι ο παραμορφωμένος κόσμος μας σχετίζεται με την απόκρυψη. Κρύβουμε τα πολλά και ενδιαφέροντα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και κατασκευάζουμε τέρατα ηρώων. Απουσιάζει η γενναιοδωρία και η όρεξη για ζωή. Κάνω παρέα μια ζωή με υπερήφανους πτωχούς που ταυτίστηκα μαζί τους στο να μην ζητάω ποτέ τίποτα από κανέναν. Και με γενναιόδωρους πλούσιους που μου πρόσφεραν το πάσο της χρήσης του ευ ζην χωρίς τον φόρτο της ιδιοκτησίας. Ωραίο πράμα ο πλούτος αλλά και η περιφρόνησή του ταυτόχρονα» τόνισε ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Τη συζήτηση στη στρογγυλή τράπεζα συντόνιζε ο γενικός γραμματέας τους Συνδέσμου Θωμάς Ρετσιάνης. Ακολούθησε η βράβευση των κ.κ. Στάικου, Τζούμα και Σαμαρά για την προσφορά τους στο θέατρο και στον πολιτισμό γενικότερα από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κόκκινο, τους αντιπροέδρους κ. Γιάννη Νταβέλη και Δημήτρη Κρανιώτη αντίστοιχα. Ο κ. Στάικος κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τράπεζας αισθάνθηκε μία μικρή αδιαθεσία και αποχώρησε από την εκδήλωση, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο ηθοποιός Άρης Παπαδημητρίου, πρωταγωνιστής στην παράσταση «Επικίνδυνες μαγειρικές» το κείμενο της οποίας είναι του κ. Στάικου και η σκηνοθεσία της Κερασίας Σαμαρά.

Το Φεστιβάλ έκλεισε η σκηνοθέτης-ηθοποιός Κερασία Σαμαρά με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αδεια ποδηλάτου», συνοδεύοντάς τη στο πιάνο ο Γεώργιος Κομπογιάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass