Ξεσήκωσε τη Λάρισα το Φεστιβάλ «Αστ. Καντώνιας»

ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2019 16:45

Με πατινάδα και παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ξεκίνησε χθες το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ «Αστέριος Καντώνιας» για να καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, το ιταλικό συγκρότημα Federico Angelica και τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε για τον πολιτισμό που είναι η νίκη έναντι της λήθης, κάτι που επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι δύο πόλεις που μετά από 40 χρόνια από το γεγονός που τους σημάδεψε, ο πολιτισμός εξακολουθεί να τους συνδέει. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο 7 νέους ανθρώπους από την πόλη της Ιταλίας Αβιάνο, αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς που ενώνουν τις δύο πόλεις έκτοτε, δεσμοί που έχουν βάση την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλεια. Επίσης έκανε λόγο και για την αδελφοποίηση Λάρισας και Αβιάνο που θα γίνει το καλοκαίρι στην ιταλική πόλη. Η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμαριναίων Λάρισας, που ήταν και ο διοργανωτής Σύλλογος, κ. Γεωργία Αβέλα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι «το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Αστέριος Καντώνιας» έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Αστέριο Καντώνια και την οικογένειά του, οι οποίοι προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην πόλη της Λάρισας και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «η Αγία Παρασκευή», του οποίου διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος. …Ο πολιτισμός, ως αγωγή ψυχής, δεν έχει σύνορα. Ενώνει τους λαούς καθώς χτίζει γέφυρες και προωθεί τη φιλία και τη συνεργασία». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος του Αβιάνο Illario de Marco Zompit, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Τάχος, η υποψήφια δήμαρχος κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Δήμητρης Παπαποστόλου, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

*Εξάλλου, αύριο Μ. Δευτέρα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, από τις 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Ερυθρού Σταυρού και της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass