Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δράσεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Σήμερα παρουσιάζεται το βιβλίο «Ένας γάτος... Μα τι γάτος!», ενώ αύριο το παραμύθι «Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς»

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 15:23

Σήμερα Μ. Δευτέρα και ώρα 5:30 μ.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», η παιδαγωγός-συγγραφέας και εικονογράφος Μαρία Γεωργίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο: «Ένας γάτος... Μα τι γάτος!».

Τι γίνεται όταν ένα αδέσποτο γατάκι βρεθεί στο δρόμο ενός μοναχικού παππού; Τι είδους σχέση είναι αυτή που αναπτύσσεται μεταξύ τους; Ο παππούς Σωκράτης και ο γάτος Μάρκος, οι ήρωες της ιστορίας μας συναντιούνται τυχαία, αλλά είναι μια συνάντηση που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Μια υπέροχη ιστορία που με απλότητα και χιούμορ περνά τα πιο βαθιά μηνύματα για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.

Με την καθοδήγηση της συγγραφέα και μέσα από την αφήγηση, βιωματικές δραστηριότητες, γατομασκαρέματα και πολλή φαντασία, οι μικροί μας φίλοι θα συναντήσουν το γάτο Μάρκο και θα μάθουν την ιστορία του.

*Εξ άλλου, αύριο Μ. Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» διαβάζουμε το βιβλίο: «Η κυρία Φτούσου σε spa ομορφιάς» από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.

Με πολύ χιούμορ και φαντασία η συγγραφέας Εύα Κασιάρου μας συστήνει λίγο πριν το Πάσχα την κύρια Φτούσου! Η κυρία Φτούσου, παραμονές του Πάσχα, επισκέπτεται ένα spa ομορφιάς με στόχο να θαμπώσει όλους στο πασχαλινό τραπέζι. Εκεί όμως έρχεται αντιμέτωπη, λόγω της πολυλογίας της και της υπεροψίας της, εκτός από την κυρία Πουά και με τα υπόλοιπα αβγά. Ανήμερα του Πάσχα τα κοιτούσε όλα αφ' υψηλού. Ήταν σίγουρη για την ομορφιά της και κυρίως για τη θριαμβευτική της νίκη .

Με ποιο αυγό θα έρθει αντιμέτωπη στο τσούγκρισμα; Θα καταφέρει να είναι η νικήτρια ή θα ισχύσει η παροιμία «όποιος κοιτά συχνά ψηλά, γκρεμοτσακίζεται»; Είναι άραγε σωστό να περιφρονούμε τους άλλους; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε στην παρουσίαση του βιβλίου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Βάγιας Γκουντουβά και Ευαγγελίας Μακρή, που εμψυχώνουν τη δράση.

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω και δεν έχουν κόστος συμμετοχής. Σ’ αυτή που θα γίνει σήμερα όμως είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος, εν αντιθέσει με την αυριανή που δεν απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» (28ης Οκτωβρίου 9) και στο τηλέφωνο 2410 531973.