Κοσμοσυρροή στο εργαστήρι λαμπάδας του Λαογραφικού

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 15:54

Για τέταρτη χρονιά φέτος το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας πήγε… πλατεία και πραγματοποίησε ελεύθερο εργαστήριο κατασκευής λαμπάδας για μικρά και… μεγάλα παιδιά, εργαστήρι που οργανώνει σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Χθες το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου εκατοντάδες παιδιά συμμετείχαν στη δράση δημιουργώντας τη δίκη τους λαμπάδα με φυσικά υλικά, που χρησιμοποιούνταν τις περασμένες δεκαετίες.

Με τον τρόπο αυτό το Λαογραφικό ως ζωντανό κύτταρο πολιτισμού προετοιμάζει τους φίλους για τη Λαμπρή με ένα εργαστήριο εκτός των τειχών του Μουσείου δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους που είναι φυσικά, κοινωνικά ή οικονομικά απομακρυσμένοι από τον χώρο του Μουσείου να γνωρίσουν τη δράση του. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας σχετικά με το εργαστήρι του Λαογραφικού δήλωσε ότι «Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο όπως όλες οι δομές του Δήμου αυτές τις μέρες προσφέρει στους πολίτες της Λάρισας μία άλλη όψη του Πάσχα, την παραδοσιακή. Το Λαογραφικό βγαίνει στην πλατεία για τέταρτη χρονιά φέτος, και με τη βοήθεια των μικρών φίλων του φτιάχνει λαμπάδες για την Ανάσταση, που τις προσφέρει δωρεάν βέβαια. Τα παιδιά χαίρονται που δημιουργούν και χαίρονται που το βράδυ της Λαμπρής θα κρατούν τη δική τους δημιουργία… Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».
* Το ελεύθερο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδας θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Μ. Τρίτη από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass