Πρεμιέρα με την «Προίκα» της Μπέττυς Μαγρίζου

Στη Θεατρική Ανοιξη του Θεσσαλικού Θεάτρου

Δημοσίευση: 30 Απρ 2019 15:02

Η Θεατρική Άνοιξη 2019 του Θεσσαλικού Θεάτρου ανοίγει με το βραβευμένο με βραβείο ΥΠΠΟ 2007 θεατρικό έργο της Λαρισαίας συγγραφέα Μπέττυς Μαγρίζου με τίτλο «Η Προίκα» το Σάββατο 4 Μαΐου στις 9 μ.μ. και την Κυριακή 5 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο θέατρο του Μύλου.
Η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή και της Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τη Στέλλα Παπαδημητρίου στο ρόλο της Αρετής. Τα σκηνικά - κοστούμια της Κούλας Λαλιώνη.


«Η Προίκα» είναι ο συγκλονιστικός μονόλογος μιας ώριμης γυναίκας, της Αρετής, που μια Μαρτιάτικη ημέρα την δεκαετία του ΄70, ημέρα γενεθλίων της, ανοίγει το μπαούλο με τα κιτρινισμένα από το χρόνο προικιά της και κάνει ένα φλας μπακ σε γεγονότα της ζωής της.
Η Στέλλα Παπαδημητρίου σε μια πολύ δυνατή στιγμή της καριέρας της κινείται στη σκηνή σαν να μην είναι μόνη καθώς ζωντανεύει πολλά πρόσωπα. Οι αναμνήσεις της πλημμυρίζουν την σκηνή με αλήθεια, συγκίνηση, έρωτες, χιούμορ, μοναξιά αλλά και ελπίδα.
Η συγγραφέας με μεγάλη ευαισθησία πραγματεύεται στο έργο αυτό διαχρονικές αλήθειες, όπως η ανάγκη του ανθρώπου για συντροφικότητα, για συνύπαρξη, για το έσονται οι δύο εις σάρκα μία, το θέμα της μοναξιάς, το πόσο μικρή είναι η ζωή για να την αναλώνουμε σε αυτούς που δεν αξίζουν και πολλά άλλα θέματα, που θα αγγίξουν τους θεατές κάθε φύλου και ηλικίας.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι παίζεται συνεχώς από το 2013 σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass