Αφιέρωμα στον συνθέτη Απ. Χατζηχρήστο

ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 16:44

Το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Ίδρυμα διοργανώνουν εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη Απόστολου Χατζηχρήστου, την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 8.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης με θέμα «Καϊξής» με υπέροχη μελωδική πραμάτεια». Ακολούθως η ορχήστρα του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών θα αποδώσει εκλεκτά τραγούδια του Απόστολου Χατζηχρήστου.

Την ορχήστρα αποτελούν οι Αν. Αγραφιώτη, Κ. Κουτές, Αχ. Μοχλούλης, Π. Νάκος, Δ. Πατούλιας, Δ. Πατσιατζή, Γ. Πατσιώλης, Π. Ρεμπάπης, Κ. Χατζής και Ν. Χατζής. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών δρ. Φιλολογίας κ. Γιάννης Ζαρογιάννης. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η φιλόλογος Ελένη Διβάνη.
*Ο Απόστολος Χατζηχρήστος είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες του ρεμπέτικου. Ηταν δεξιοτέχνης μουσικός. Επαιζε μπουζούκι, κιθάρα, πιάνο και ακορντεόν. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι το 1933. Τα βάσανα της αιχμαλωσίας του από τους Τούρκους και τα βιώματα της προσφυγιάς (καταγόταν από τη Σμύρνη) έχουν «σημάδια» στο ύφος του. Μέσα από τα τραγούδια του ξεπηδάει το παράπονο του ξεριζωμένου, του αδικημένου και του κυνηγημένου. Χαρακτηριστικό στοιχείο επίσης των τραγουδιών του είναι η μελωδικότητα. Εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες που έγραψε και τραγούδησε ο ίδιος, τραγούδησε σε δίσκους πολλά τραγούδια άλλων συνθετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass