Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο κωμωδίες από το Θεατρικό Εργαστήρι Κιλελέρ

«Η ΜΠΙΖΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ» ΚΑΙ «ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 15:45

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ, όπως κάθε χρόνο συνεπές στο θεατρικό του ραντεβού, παρουσιάζει και φέτος δύο έργα.
Η αρχή θα γίνει με την εξωφρενική κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς «Η Μπιζού είναι άλλου» που θα παιχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 4 και 5 Μαΐου και ώρα 9.15 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Θα ακολουθήσει η κωμωδία «Μια άλλη τρελή τρελή οικογένεια» που θα παιχθεί το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 9.15 μ.μ. και πάλι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Με αφορμή τα δύο έργα οι συντελεστές των παραστάσεων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αχιλλέας Χατζούλης ανέφερε χαρακτηριστικά «Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ συνεχίζοντας την πολυεπίπεδη και σημαντική του δράση παρουσιάζει, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, και πάλι δύο έργα στο τέλος της θεατρικής σεζόν. Βέβαια έχουν μεσολαβήσει μία σειρά από θεατρικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με παρουσίαση θεατρικών αναλογίων, συμμετοχή σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και μία μακρά εκπαιδευτική δράση με αφήγηση και θέατρο που παίχθηκε στις τάξεις όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας. Για το κλείσιμο της θεατρικής σεζόν το Θεατρικό Εργαστήρι παρουσιάζει δύο καταπληκτικές κωμωδίες, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, που πιστεύω ακράδαντα ότι θα απολαύσει γεμίζοντας την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας».
Ο σκηνοθέτης των παραστάσεων Άκυς Μητσούλης τόνισε τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση του εργαστηρίου με τη συμμετοχή 30 και πλέον μελών, τον πειραματισμό σε όλα τα θεατρικά είδη, καθώς και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του εργαστηρίου. Συνεχίζοντας για τις παραστάσεις ανέφερε: «Για το τέλος έχουν επιλεγεί δύο καταπληκτικές κωμωδίες, η μία από το γαλλικό βοντβίλ φέρνοντας όμως τους ήρωες αντιμέτωπους με σημερινές καταστάσεις και η άλλη πατώντας ως φόρο τιμής σε μία εξαιρετική ελληνική κωμωδία από τον παλιό κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. Παραστάσεις με άφθονο γέλιο, ό,τι πρέπει για το κλείσιμο μιας ακόμα δημιουργικής καλλιτεχνικά σεζόν».
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν και ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ όπου ο καθένας έδωσε τη δική του διάσταση τόσο για τα έργα όσο και για τους ρόλους που ερμηνεύουν.