«Για τις αιτίες και τη θεραπεία των εξαρτήσεων»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2019 15:00

Το νέο βιβλίο του Φοίβου Ζαφειρίδη «Για τις αιτίες και τη θεραπεία των εξαρτήσεων» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Γενί Τζαμί. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ψυχολόγος, MSc, επιστημονική υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Ο.ΚΑ.ΝΑ. Λάρισας Ειρήνη Κουφάκη, ο δρ Ψυχολογίας, αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ. Σωτήρης Λαϊνάς, ο ψυχίατρος, επιστημονικός υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ., τ. αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων Α.Π.Θ. και συγγραφέας του βιβλίου Φοίβος Ζαφειρίδης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος-νομικός Γιάννης Σιούλας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Αχιλλέας Καλτσάς και τις εκδόσεις «Πεδίο», ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.


Το βιβλίο: Μια επιστημονική συζήτηση του Φοίβου Ζαφειρίδη με τον Αμερικανό εξαρτησιολόγο William L. White για τα αίτια των εξαρτήσεων, τις προϋποθέσεις και την ιστορία των θεσμών απεξάρτησης στον δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα. Ένα κείμενο μεστό προβληματισμών για την ιστορία των εξαρτήσεων αλλά και για τα ιδεολογικά, θεραπευτικά και επιστημονικά συμφραζόμενα των προσπαθειών να αναπτυχθούν δομές υποστήριξης της απεξάρτησης βασισμένες στην προσωπική ευθύνη και στη διαρκή αναζήτηση νέας γνώσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass