Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτιστικός περίπατος στους Αγ. Θεοδώρους Ραψάνης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2019 16:06

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για το 2019, διοργανώνει πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περίπατο στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Τεμπών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης, ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης και το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ.

Η περιήγηση θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ραψάνης, με προορισμό το ιερό δάσος και το ναό των Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτη, μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του Κάτω Ολύμπου. Στο ναό θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιερωνύμου. Θα ακολουθήσει αρχαιολογική ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Λάρισας.

Η μετακίνηση από τη Λάρισα προς τη Ραψάνη θα γίνει με λεωφορείο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατόπιν δήλωσης των ενδιαφερομένων. Αφετηρία μπροστά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (31ης Αυγούστου και Ολύμπου), ώρα αναχώρησης 8.00πμ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2413 508242 (Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ώρες 8.30-16.00).